fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Kako su Bruketa&Žinić&Grey i HZJZ hakirali Supertalent Nove TV

Zabrinjavajuća je statistika da je Hrvatska među prvima u Europi po opijanju mladih te da se 6,7% hrvatskih učenika i 3,7 učenica u dobi od 13 godina opilo dva ili više puta u životu. Kako osvijestiti tinejdžere i njihove roditelje o problemima do kojih već u mladosti dovodi konzumacija alkohola?

Agencija Bruketa&Žinić&Grey i Hrvatski zavod za javno zdravstvo hakirali su Supertalent Nove TV, najgledaniju televizijsku emisiju u Hrvatskoj među ciljnom skupinom i osmislili koncept koji je poslao snažnu poruku.

Dogovorili su suradnju s talentiranim srednjoškolskim bendom Bonar koji se prijavio u Supertalent show i stigao u finale. Svi su mislili da će u finalu pjevati popularnu pjesmu Opijum, grupe Magazin.

Na iznenađenje žirija i publike, pjesmu su otpjevali s novim stihovima koji govore o šokantnim posljedicama konzumacije alkohola na mlade. Na kraju nastupa razvili su transparent Tko pije, taj plaća i pojasnili poruku iza svog nastupa, ali još ne otkrivši sve.

Tek nakon što su se mediji raspisali o njihovom nastupu, Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je kako je bend Bonar ambasador njihove kampanje, objavivši i poražavajuće aktualne statistike o alkoholizmu mladih u Hrvatskoj.

Poruka benda Bonar nije prošla nezamijećeno, o njima se pričalo kako u tradicionalnim tako i na društvenim medijima.

Izvor: Media-marketing.com