fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Kaufland otvorio natječaj kojim obrazovne ustanove mogu dobiti godišnju zalihu voća i povrća

Učenici osnovnih škola, pripremite se: Izradite zdravu kuharicu i osvojite godišnju zalihu voća i povrća za svaki tjedan školske godine i za sve učenike.

Nastavlja se poznati društveno odgovorni projekt Kaufland škola voća i povrća. I ove godine Kaufland poziva osnovne škole da se prijave na kreativno natjecanje i svojim učenicima osiguraju isporuku svježeg voća i povrća za cijelu godinu. Natjecanje traje od 25. travnja 2022. do 20. svibnja 2022. godine, a u njemu mogu sudjelovati sve javne osnovne škole u Hrvatskoj za koje se ne naplaćuje školarina. Ove godine zadatak za škole vrlo je zanimljiv i maštovit te se od njih traži da izrade „zdravu kuharicu“ s receptima koji sadrže voće i/ili povrće te je nadopune crtežima učenika.

Kroz društveno odgovorni projekt Kaufland škola voća i povrća djeci u osnovnim školama svaki tjedan tijekom cijele školske godine Kaufland Hrvatska k.d. osigurava svježe voće i povrće. Ovaj dugogodišnji projekt, pokrenut još 2017. godine, ima isti cilj kao prethodnih godina – podići svijest o zdravoj prehrani među djecom te osigurati zdrave obroke za školarce. Prošle je školske godine Kaufland u ovaj donacijski projekt uključio i sve osnovnoškolske ustanove s redovitim i posebnim programima za djecu s teškoćama u razvoju koje su se prijavile na natjecanje, a ove godine škole za djecu s posebnim potrebama natječu se međusobno u 6 regija. Pravila natjecanja i više informacija dostupno je na službenoj stranici Kauflanda.