fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Končar D&ST povećao prihod i dobit

Končar Distributivni i specijalni transformatori (D&ST) u prvih su devet mjeseci ove godine ostvarili neto dobit od 21,7 milijuna kuna, što je 11,2 posto više nego u istom razdoblju lani, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi

Ukupni prihodi su iznosili 652,2 milijuna kuna, što je rast od 4 posto. Pritom je izvoz porastao za 9 posto, na 545 milijuna kuna te čini 85 posto prihoda od prodaje.

U izvješću se navodi kako su u skladu s ranijim najavama poslovni prihodi u trećem kvartalu premašili plan, a zalihe su smanjene za 62 milijuna kuna u odnosu na 30. lipnja ove godine.

Tvrtka je u devet mjeseci ove godine povećala i ukupne rashode, za 3,6 posto, na 625,1 milijun kuna.

Na kraju rujna vrijednost ugovorenih poslova iznosila je 661 milijun kuna, što je porast od 14 posto u odnosu na isti dan prošle godine.

Uprava ocjenjuje da je opće stanje društva stabilno. “Kontinuirano se provode aktivnosti na boljoj organizaciji, racionalizaciji poslovanja, razvojnim iskoracima, smanjenju troškova, ugovaranju novih poslova te općenito na podizanju konkurentske prednosti Končar D&ST-a na tržištu”, navodi se u izvješću.

Također se ističe kako ne postoji neizvjesnost naplate potraživanja za isporučena dobra i usluge koja bi značajnije mogla utjecati na financijski položaj tvrtke.

Pokazatelji tekuće i ubrzane likvidnosti su se smanjili u prva tri kvartala ove godine prema stanju u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali je sveukupno likvidnost i dalje dobra.

Iz tvrtke napominju i kako u promatranom razdoblju nije bilo značajnijih investicijskih aktivnosti.

Izvor: Tportal ; Foto: Koncar.hr