fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Konzum krenuo u lov na domaće proizvođače; traže ribare, stočare, voćare, povrtlare…

Konzum je pokrenuo dugoročni projekt pod nazivom ‘Najbolje iz Hrvatske’ i natječaj za male lokalne proizvođače. Već sada ovaj trgovački lanac surađuje s više od 600 malih i velikih dobavljača iz Hrvatske i više od 3.000 kooperanata

U sklopu projekta „Najbolje iz Hrvatske“ raspisan je natječaj za sve male lokalne proizvođače koji su zainteresirani za plasman svojih proizvoda putem Konzumove maloprodajne mreže, priopćili su iz Konzuma.

Prijaviti se mogu proizvođači, objašnjavaju, koji ispunjavaju osnovne preduvjete za prijavu; registrirani su za poljoprivrednu aktivnost u skladu s načinom na koji se hrana prodaje u klasičnoj maloprodajnoj mreži i pružanje informacija potrošačima na ambalaži. Zainteresirani proizvođači prijavu mogu podnijeti na službenim stranicama Konzuma.

Natječaj traje cijelu godinu, a selekcija će se obavljati u skladu s potrebama za proširenjem asortimana u određenom segmentu, mogućnostima malih lokalnih proizvođača te željama i potrebama kupaca.

‘Želimo pružiti ruku i biti partner svim pojedincima i obiteljima koji naporno rade i stvaraju, čineći našu zajednicu bogatijom. Zato mi je posebno drago što ćemo putem ovog natječaja dodatno proširiti našu ponudu vrhunskim proizvodima iz svih krajeva Hrvatske. Svaki proizvođač ima svoje proizvodne prednosti i ograničenja, no mi mu nudimo mogućnost suradnje sukladno njihovim potrebama i mogućnostima na način da njihovi proizvodi budu dio lokalne ponude u ograničenom broju prodavaonica, prisutni na prodajnim mjestima u njihovoj regiji ili u cijeloj Konzumovoj mreži. Osim toga, jamčimo im potpunu podršku u pripremi proizvoda za plasman u prodavaonice, adekvatno pozicioniranje na našim prodajnim mjestima u okviru zakonske regulative te promociju kroz integriranu i postojanu marketinšku komunikaciju projekta’, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

Konzum je, ističu iz Uprave, glavni partner hrvatskih proizvođača voća i povrća i njihovi proizvodi hrvatskog porijekla čine oko 80 posto ukupnog Konzumovog prometa u toj kategoriji dok u kategoriji crvenog mesa surađuju s gotovo svim relevantnim domaćim proizvođačima i njihovim kooperantima. Godišnje se u ovom trgovačkom lancu proda preko 13.000 tona domaćeg svinjskog, junećeg i janjećeg pakiranog i rinfuznog mesa, pri čemu je, primjerice sva pakirana svinjetina isključivo domaćeg podrijetla. Ističu i kako se čak 70 posto prodane svježe morske i slatkovodne ribe osigurava kroz suradnju s vodećim domaćim ribarima i uzgajivačima.