fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Kopački rit u ritmu Bolera – novi turistički projekt TZ Osječko-baranjske županije i Ane Rucner

Jedinstvena ljepota Kopačkog rita uskoro će krasiti promotivno turistički video kojeg su osmislili TZ Osječko-baranjske županije i Ana Rucner kao autorica projekta.  Višestruko nagrađivani snimatelji, Marijo Romulić i Dražen Stojčić iz multimedijalnog studija Romulić&Stojčić te redatelj Goran Markovanović snimili su vrlo atraktivne kadrove netaknute prirode. Scene su se snimale na više lokacija, a Ana je zablistala u bijeloj dugoj haljini modnog dvojca Elfs. Glazbena podloga ovog turističkog videa bit će Ravelov Bolero, za ovu prigodu prilagođen, kako bi na autentičan način dočarao mističnost Kopačkog rita. Make-up potpisuje Mihaela Dodić, a prekrasne kadrove svojim je fotoaparatom zabilježila Ines Ljubetić Fišer iz Ateljea 130. Promocija spota očekuje se kroz mjesec dana.

Župan Osječko-baranjske županije, dr.sc Vladimir Šišljagić prihvatio je prijedlog Ane Rucner da se snimi turističko promotivni spot koji će prikazati ljepote Kopačkog rita te istaknuo svoje veliko zadovoljstvo što će posebnost ovog, po mnogočemu posebnog parka prirode, promovirati upravo Ana Rucner, vrsna hrvatska glazbenica koja je za svoje turističke spotove osvojila mnoštvo domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja.

Spot  predstavlja svojevrsnu igru prirode i čovjeka, u kojoj Ana utjelovljuje  „šumsku vilu“ koja čuva netaknutu prirodu i štiti ju od ponekad okrutnih ljudi. „Ovaj video za mene će imati i veliku emotivnu vrijednost. Naime, moj djed  Dragutin Rucner, ugledni hrvatski ornitolog, kao jedan od inicijatora, ulagao je velike napore prije šezdesetak godina kako bi Kopački rit postao park prirode. Sigurna sam da bi bio sretan što njegova unuka upravo u ovom netaknutom biseru prirode, kojem se uvijek divio i u kojem je provodio mnogo vremena u ornitološkim istraživanjima, snima promotivno turistički spot koji će Svijetom pronijeti jedinstvenu ljepotu ovog mjesta.