fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Kućni espresso u kapsulama

Franck je potpisao ugovor o partnerstvu s njemačkom kompanijom K-fee System, specijaliziranom za sustave kapsula te proizvodnju kave i ostalih toplih napitaka u kapsulama, kakve već koriste u milijunima kućanstava u više od 100 zemalja.

Time je potvrđena usklađenost Francka s globalnim trendovima koje uspješno prilagođava dinamici razvoja domaćega tržišta i očekivanjima hrvatskih potrošača, tvrde u Francku. To partnerstvo od 8. listopada na naše tržište donosi dvije vrste visokokvalitetnih i praktičnih aparata za kapsule koji osiguravaju jednaku kvalitetu napitka kao i profesionalni aparati za kavu, dok asortiman kapsula, punjenih pravom, svježe prženom i mljevenom kavom, potrošačima nudi poznate Franckove espresso uspješnice – Superiore, Stretto i Franck Classic.

Tzv. single-serve tržište najbrže je rastući segment u kategoriji kave na globalnoj razini sa stopom rasta od čak 33% godišnje, a kapsule u pet godina bilježe rast od 28%, s tendencijom daljnjeg rasta. Tržište koje je 2013. bilo teško 8,1 milijardu eura, samo lani raslo je 7,7% u odnosu na godinu prije.
Na razini EU, 31% kućanstava redovito kupuje kavu u kapsulama, a u zemljama poput Francuske, Nizozemske, Portugala i Belgije više od 50%. Prema istraživanju Valicona za Franck, na hrvatskom je tržištu espresso kava primarno doživljena kao (većinom) kvalitetnija, finija kava, pomalo kremastih i nešto jačih okusa, bez taloga, te povezana s nekim ritualom opuštanja i uživanja, često u društvu.

Iako je primarno vezana uz HoReCa sektor, sve je poželjnija i kod kuće i uredima, s obzirom na to da su jednostavnost i brzina pripreme potrošačima sve važniji zbog manjka vremena u brzom tempu života koji većz godinama nameće trend praktičnosti u svim FMCG pa i ostalim kategorijama.

Upravo tu karakteristiku konzumenti toplih napitaka vide kao glavnu prednost korištenja aparata za espresso u kućanstvu, čak 52% njih, koji Franck ujedno percipiraju i kao tvrtku koja ih asocira na kvalitetu, a s druge strane žele i kupovati hrvatske proizvode koji slijede globalne potrošačke trendove.

Moderna rješenja poput kapsula tako su samo jedna od brojnih inovacija Francka. U kategoriji toplih napitaka zadnje dvije godine tvrtka je lansirala više od 30 potpuno novih proizvoda

Izvor: Vecernji.hr