fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Mexico City s 9 milijuna ljudi pridružio se Kini donošenjem nove zabrane jednokratne upotrebe plastike i slamki

U Mexico Cityju, nakon više od godinu dana rada na zakonu, na snagu je stupila zabrana jednokratnog  pribora za jelo, slamke, šalice, mješalice i drugih popularni jednokratni predmeta.

Tajnik za okoliš Mexico Cityja objasnio je na Twitteru da će glavni grad sada biti mjesto “bez plastike za jednokratnu upotrebu”

Zakonodavci u gradu donijeli su zabranu za jednokratnu upotrebu plastike 2019. godine: godine u kojoj je grad dnevno proizvodio 13 000 tona smeća, prema agenciji za zaštitu okoliša u Mexico Cityju.

Grad koji ima oko 9 milijuna stanovnika pripremao se za zabranu plastičnih vrećica za jednokratnu upotrebu od prošle godine.

Od tada se vlasnici tvrtki pripremaju za zabranu ostalih svakodnevnih predmeta za jednokratnu upotrebu.

Bez obzira na smjernice za koronavirus, tortilje na uličnim štandovima sada bi trebale biti zamotane u papir koji se kupac – nadam se – sjetio ponijeti sa sobom.

Glavni grad Meksika nije jedino naseljeno mjesto koje je posljednjih mjeseci donijelo takvu zabranu. Kina također želi smanjiti onečišćenje plastikom krećući se prema biorazgradivim alternativama plastičnim slamkama i vrećicama za jednokratnu upotrebu.