fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Mijenja se radno vrijeme trgovina

Zbog nadolazećih blagdana, radno vrijeme trgovina u idućim danima mijenja se, pa će građani od četvrtka moći kupovati od 7 ujutro do 20h navečer.

Tako je najavio ministar Božinović, a očekuje se da će novo radno vrijeme potrajati do Uskrsa.

Da podsjetimo, do sada su trgovine radile od 8 do 17 sati.

Hrvatska udruga poslodavaca pozdravila je odluku Nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite koji je prihvatio njihovu molbu i dozvolio da se zbog uskršnjih praznika dozvoli produženje rada trgovina. Članice HUP-Udruge trgovine u potpunosti poštuju upute i preporuke mjere o zaštiti kupaca i radnika te prilagođavaju poslovanje izvanrednim okolnostima izazvanim Covid – 19 virusom i kontinuirano prate potrošačke trendove i promjenjene navike kupovine prehrambenih i higijenskih potrepština.

“U cilju smanjivanja koncentracije kupaca ispred te u samom dućanu, a s obzirom na nadolazeće Uskrsne blagdane koji su povezani sa povećanim zahtjevima potrošača predložili smo Stožeru dopunu Odluke o radnom vremenu. Stožer je uvažio našu molbu te je radno vrijeme produženo od 7 do 20 sati a vrijedit će sutra, u petak i u subotu. U cilju osiguranja opstojnosti opskrbe hranom i funkcioniranja tržišta molimo Stožer i za dopunu Odluke da se rad trgovina nakon Uskrsa, s primjenom od 14. travnja dozvoli u vremenu od 8 do 19 sati. Pozivamo sve kupce da maksimalno poštuju sve upute Stožera. Odgovornim ponašanjem, kupnjom uz poštivanje socijalne distance i poštivanjem najviših higijenskih standarda svi zajedno odgovorno doprinosimo borbi protiv epidemije COVID-19”, objavili su iz HUP-a.