fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Na Krk se vraćaju brojne aviokompanije, Rijeka je s čak 16 aviolinija povezana s najvećim europskim gradovima

Na Krk se vratio i Ryanair koji će početi letjeti za Bruxelles – Charleroi već 27. ožujka, a odmah zatim 31. ožujka leti za Švedsku, odnosno Stockholm. Zračna luka (ZL) Rijeka objavila je red letenja za ovu godinu. Tako je najavljeno ukupno 16 linija. Air Serbia za Beograd počinje letjeti 15. lipnja i leti do polovine rujna, s time da će imati dvije linije tjedno, i to srijedom i subotom.

Dvije kompanije za Berlin

Za Berlin, pak, ove sezone lete dvije kompanije, i to niskobudžetni Easyjet te također niskobudžetni Eurowings. Tako će Easyjet za njemačku metropolu letjeti od 28. lipnja pa do početka rujna i to dva puta tjedno, utorkom i subotom. Eurowings će, pak, liniju za Berlin početi održavati znatno ranije, i to 22. svibnja, s time da će ona ići sve do kraja listopada, četvrtkom i nedjeljom. Ove godine se, kao što je poznato na riječku Zračnu luku vratio i Ryanair koji će početi letjeti za Bruxelles – Charleroi već 27. ožujka, a linija će ići sve do kraja listopada i to dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom. Dvije kompanije ove godine lete i za Düssledorf, i to Condor Airlines te Eurowings. Condor će za ovaj njemački grad imati linije od 21. svibnja sve do kraja rujna, dva puta tjedno, srijedom i subotom. Eurowings pak najavljuje nalete za Düssledorf od 25. svibnja pa sve do polovine listopada, s tim da će ovaj niskobudžetni avioprijevoznik imati letove čak tri puta tjedno, i to srijedom, subotom i nedjeljom.

Transavia će prema Rijeci letjeti iz Eindhovena, s tim da počinju letjeti krajem travnja i završavaju s naletima krajem rujna, i to s četiri leta tjedno. Liniju za Frankfurt će imati Lufthansa od 9. travnja pa do kraja listopada, s tim da će od kraja svibnja ići dva puta tjedno. Za Frankfurt će letjeti i niskobudžetni Condor od 21. svibnja do 24. rujna, jednom tjedno, subotom. Također, niskobudžetni Eeurowings će imati tri linije tjedno i za Hamburg, a letovi iz ove destinacije kreću krajem svibnja i nastavit će se čak do kraja listopada. Eurowings će imati i nekoliko linija tjedno iz Kölna, s tim da letovi počinju 21. svibnja i završavaju 15. listopada. U srpnju i kolovozu će na ovoj relaciji zrakoplovi voziti tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom.

Prednjače njemački gradovi

Najveći broj letova i ove godine ide za njemačke gradove, pa će tako ponovo biti i linija za München, s tim da za bavarsku prijestolnicu ove godine lete i Lufthansa i Croatia Airlines. Croatia Airlines počinje s letovima 1. svibnja i imat će u sezoni do tri leta tjedno, dok Lufthansa uvodi jedan let tjedno, subotom, od 4. lipnja do 29. listopada. Air Baltic će prema aktualnom redu letenja u sezoni imati dvije linije tjedno za Rigu, dok Ryanair vraća u ponudu Stockholm. Linija za Švedsku kreće već 31. ožujka i trebala bi ići sve do 27. listopada i to dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom, dakle idealno za produženi vikend. Eurowings najavljuje i liniju za Stuttgart i to od 21. svibnja pa sve do kraja listopada, s tim da će u špici imati tri naleta tjedno. Nastavljaju se i dalje letovi domaće kompanije Trade Air za Split i Dubrovnik te za Osijek. U Zračnoj luci Rijeka su naveli da je ovaj preliminarni red letenja, jasno, podložan izmjenama ovisno o COVID- situaciji.

Čvrsta veza s Londonom

Rijeka ove godine ima i vezu s Londonom iz kojeg su najavljeni letovi Easyjeta i Ryanaira. Naime, Easyjet će letjeti s Gatwicka i to u sezoni dva puta tjedno, s time da letovi kreću 3. svibnja i nastavljaju se duboko u posezonu, gotovo do studenoga. Ryanair leti sa svog tradicionalnog Stansteada i to već od 31. ožujka pa sve do 27. listopada. Letovi idu u četvrtak i nedjelju.

Izvor: Novilist.hr