fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Njemačka televizija ne može se nadiviti Istri: ‘Kako je to uopće moguće u ovoj situaciji?‘

Njemački RTL izvijestio je danas da je Istra jedina zelena „mrlja“ na europskoj korona-karti. Dobra je to vijest iz Europe i odlična za turističku promociju Poluotoka i Hrvatske u situaciji kada je sigurnost najbitnija i kada će igrati najznačajniju ulogu za rezervacije za iduće ljeto.

Pitaju se kako je to moguće u ovoj situaciji. Odgovorio im je direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević koji je kazao da su u Istri donesene pravovremene mjere zbog situacije koja je bila u Italiji.

– Budući da nam je Italija susjedna zemlja i da u toj zemlji radi jako velik broj naših ljudi, odmah u veljači smo pratili situaciju u toj zemlji. Kada se kod njih situacija pogoršala, odmah smo poduzeli odgovarajuće mjere koje su odredile ukupan tijek borbe protiv epidemije. Osam dana prije nego je nacionalni Stožer civilne zaštite donio zaštitne mjere, na regionalnom smo nivou ograničili smo putovanje i kretanje kroz Istru, skratili smo radno vrijeme trgovinama i institucijama i na taj način spriječili širenje epidemije, istaknuo je Ivošević za RTL.

U srcu sezone, kada je u Hrvatskoj počeo rasti broj zaraženih, Ivošević kaže da je u Istri uvedena obveza nošenja maski u svim trgovinama i javnom prijevozu te obavezna dezinfekcija ruku. Ograničio se i broj kupaca na tržnicama i u trgovinama.

– Isto tako, vrijedila su pravila distanciranja na plažama, dezinficirale su se ležaljke, a sezonski radnici iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije morali su najprije u 14-dnevnu karantenu, objašnjava Ivošević. Ističe i da su bile otkazane sve manifestacije.

– Jako smo puno uložili u to da se svi osjećaju kod nas sigurno, zaključio je Ivošević za njemački medij.

Izvor: Jutarnji.hr