fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Nova radna mjesta uz pomoć Poljoprivrednog poduzetničkog inkubatora Drenovci

U četvrtak 1. rujna 2016. godine svečano je otvoren Poljoprivredno poduzetnički inkubator Drenovci koji je izgrađen i opremljen sredstvima iz Europske unije. Ukupna vrijednost projekta je 12.464.719,29 kuna, od čega je 12.340.072,09 kuna sufinancirano bespovratnim EU sredstvima.

Svečanom otvaranju prisustvovali su pomoćnik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Davor Huška, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, načelnik Općine Drenovci Jakša Šestić i direktorica Poljoprivrednog poduzetničkog inkubatora Drenovci Katarina Šoltes.

Poljoprivredni poduzetnički inkubator Drenovci omogućit će poduzetnicima olakšano pokretanje poslovanja kroz smanjenje početnih troškova ulaganja te stručnu i logističku pomoć. Najviše koristi imat će poduzetnici početnici i oni koji razmišljaju o pokretanju poduzetničkog pothvata, poduzetnici u fazi rasta i menadžment poduzetničke potporne infrastrukture koji su ciljne skupine ovog projekta.

Projekt poput ovoga u Drenovcima unaprijedit će poduzetničku klimu i uvjete poslovanja što će potaknuti otvaranje malih i srednje velikih poduzeća u Općini, ali i u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Uz razvoj novih proizvoda i usluga, ovaj projekt će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta omogućiti i doprinijeti rješavanju nezaposlenosti, jednog od najvećih problema s kojim se suočavaju slavonske županije.

Aktivnosti projekta usmjerene su na pokretanje poduzetničke aktivnosti u sektoru poljoprivredno-prehrambene djelatnosti s naglaskom na stvaranje proizvoda veće dodane vrijednosti, interesno udruživanje, korištenje mogućnosti koje se pružaju i postojećih inicijativa u okviru poduzetničke potporne infrastrukture u Općini Drenovci i cijeloj Županiji.

U okviru ovog projekta razvijat će se mogućnosti za ulaganje, poticati poduzetništvo i inovacije pružanjem pristupa visoko kvalitetnim uslugama te razvijati i graditi moderna infrastruktura za obavljanje poslovnih aktivnosti. Također, očekuje se rast malog i srednjeg poduzetništva, kao i drugih gospodarskih subjekata na području Općine, te doprinos uravnoteženom regionalnom razvoju Vukovarsko-srijemske županije.

Izvor: www.strukturnifondovi.hr