fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

“One nastupaju” Svjetski dan borbe protiv raka!

Nigdje o nama bez nas! Oboljelih i ljječenih od raka.

Za veću uključenost oboljelih od raka u sve procese liječenja i dugotrajnog praćenja !

04.02.2022. obilježavamo početak trogodišnje kampanje pod nazivom #closethecaregap.

Borba protiv raka zahtijeva više od jednog dana u kalendaru. Zato je kampanja zamišljena da kontinuirano potiče promjenu i mobilizira pojedince i zajednicu. Jer rak nije problem samo pojedinca nego pitanje opstojnosti nacija i sustava, Višegodišnja kampanja znači više prilika, veću izloženosti te angažman, i u konačnici veći pritisak na donositelje odluka.

Ovog 4. veljače pozivamo vas, tko god i gdje god bili da odigrate svoju ulogu i potaknete okolnosti za stvaranje svijeta za jednake mogućnosti svih oboljelih.

U emisiju “One nastupaju” razgovarati će s vama Ivanka Benčić, mag med techn, ET, kao članica tima u onkološkoj skrbi, ali i kao osoba s osobnim iskustvom liječenja od raka. O tome kako izgledaju obje strane toga onkološkoga puta, zašto staviti naglasak i na plan dugoročne skrbi i trajnog praćenja nakon liječenja raka, možete čuti u emisiji One nastupaju, sada posebno posvećene svoj javnosti, pozvanoj na djelovanje.

Jer svatko baš može učiniti nešto kako bi poboljšali odaziv na prevenciju, ishode liječenja oboljelih od raka, kvalitetu života nakon liječenja, ponovnu reintergraciju u društvo. Poboljšavamo ukupne ishode u probiru, liječenju te dugotrajnoj skrbi kroz rad Udruga oboljelih, tako naprimjer danas pri našoj Klinici za tumore , zahvaljujući #europadonna Hrvatska imamo opremljeni prostor te alate za pružanje potporne kontinuirane skrbi za pacijente s problemom rana u onkologiji, stoma za hranjenje i disanje, stoma probavnog sustava, inkontinenciju kao poslijedicu bolesti ili liječenja raka. Ostvarili smo iznimno dobru suradnju i koordinaciju između pacijenata te stručnjaka naše bolnice. Namjera nam je kroz emisiju naglasiti da je takva suradnja nužna i donosi viši stupanj preživljenja i optimizaciju skrbi za onkološke pacijente u Republici Hrvatskoj.

MREŽA TV

Emisija: ONE NASTUPAJU

Raspored emitiranja:

Petak, 4.02.2022 u 20.05 sati

Subota, 5.02.2022 u 9.00 sati

Nedjelja, 6.02.2022 u 7.30 sati

DIADORA TV

Petak, 4.02.2022 u 20.00 sati

Subota, 5.02.2022 u 9.35 sati