fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Opuzenski srednjoškolci putuju na stručnu praksu u Portugal

Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen je po drugi put u ovoj godini dobila sredstva iz programa Erasmus +, za projekt pod nazivom A.V.A.T.A.R. ili „Obuka poljoprivrednih, veterinarskih i agroturističkih tehničara u svrhu unaprjeđenja vještina za razvoj ruralnog područja“.

U sklopu projekta, 15 učenika iz opuzenske Srednje škole otputovat će na dvotjednu stručnu praksu u Bragu u Portugalu.

Cilj ovog projekta mobilnosti je upoznati učenike sa inovativnim tehnologijama i metodologijama te im tako pružiti mogućnost za unaprjeđenje stručne i poduzetničke kompetencije.

Uz učenike iz Opuzena, na stručnu praksu u studenom, otputovat će i učenici partnerske Srednje škole Hvar te Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škola Stanka Ožanića Zadar.

Ravnateljica Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen, Ivana Filipović je kazala kako su programi mobilnosti višestruko korisni za učenike.

„Kroz mobilnost će učenici povećati svoje samopouzdanje, radne navike, sposobnost timskog rada, osjećaj profesionalne odgovornosti, jezične te interkulturalne i internacionalne kompetencije. Kroz ovaj projekt se predviđa da će učenici nakon Irske u ožujku, stručnu praksu obaviti i u Portugalu“, kazala je Filipović.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 88.393,00 EUR.

Izvor: Radiodelta.hr