fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Ovo je direktor koji je platio dugove svojih radnika

Nesvakidašnja priča iz međimurskog Donjeg Kraljevca. Vlasnik tvrtke Tehnix Đuro Horvat svojim je novim zaposlenicima – koji su među 300-tinjak tisuća blokiranih – uz posao, odlučio dati šansu za novi početak. S ukupno 250 tisuća kuna deblokirao im je račune.

Tehnixovim inovativnim rješenjima u gospodarenju otpadom koriste se u cijelom svijetu. Vlasnik je svjestan da uspjeha nema bez – zadovoljnih zaposlenika. “Ljudi su došli iz drugih kompanija i već su bili blokirani. Onda smo htjeli da se oni rasterete od osobnih, privatnih problema, da ne krenu put Njemačke, a već su imali spremne kovčege. Rekli smo, idemo pomoći na način da uložimo u ljude”, kaže Đuro Horvat. Zajam je dobilo 25-ero novih djelatnika, ali ne želi otkrivati o kome je riječ.

Inače, tvrtka Tehnix zapošljava oko 400 ljudi. Plaće su za trećinu veće od međimurskog prosjeka. A otvaraju i novi pogon s najvišim ekološkim standardima u kojem će najmanja plaća biti tisuću eura, a radnici će dobivati i 13. plaću. Rijedak je to primjer jer je u Međimurskoj županiji prosječna plaća najniža – oko četiri tisuće kuna

Video :.http://vijesti.hrt.hr/445746/video-ovo-je-direktor-koji-je-platio-dugove-svojih-radnika?jwsource=cl