fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Ovo su pristupačne solarne kućice koje ljude diljem svijeta izvlače iz beskućništva

Ovo su kuće kojima je cilj pomoći u rješavanju globalne stambene, ali i klimatske krize. Riječ je o POWERHyde solarnim kućama koje su isprojektirali u arhitektonskom uredu “BillionBricks” i koje bi mogle pomoći brojnim beskućnicima diljem svijeta, a već su i osvojile nagradu za održivu gradnju.

PowerHYDE samofinancirajuće kuće trenutna su održiva rješenja za osnaživanje i olakšavanje mogućnosti rasta ljudima bez domova diljem jugoistočne Azije. Ove kuće se sada koriste za stvaranje čitavih održivih zajednica koje pomažu da se vlasnici kuća izvuku iz siromaštva. ” Kuća BillionBricksa prva je svjetska kuća na solarnu energiju s ugljičnom neutralnosšću koja će obitelji izvući iz siromaštva unutar jedne generacije”, tvrde za strane medije dizajneri ove hvalevrijedne kuće.

“Moja su se djeca užasavala spavati unutar starih zidina zbog mnoštva zmija. Nismo imali ni struje. Sad nam je sve omogućeno. Moja cijela obitelji i ja smo iznimno sretni, a djeci je novi dom vratio osmijeh na lice”, izjavio je jedan od korisnika ove održive kuće. Kuće proizvode svoju energiju, a također sakupljaju 100% kišnice, čiste kanalizaciju i potencijalno uzgajaju vlastitu hranu. Buduće kuće BillionBricks bit će integrirane s pametnim tehnologijama kako bi još više poboljšale svoje performanse. Prve kuće izgrađene su u selu Mathjalgaon u Indiji i na Filipinima, no BillionBricks tu ne planira stati jer u planu je sada i zajednica od 500 domova u blizini Manile na Filipinima koja će proizvoditi 10 megavata energije.

Izvor: Green.hr