fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Pevec u prvih šest mjeseci ostvario 12 puta veću dobit nego lani

Taj trgovački lanac ima 20 prodajnih centara diljem Hrvatske te gotovo 1.400 zaposlenih.

Domaći trgovački lanac neprehrambene robe Pevec u prvih šest mjeseci ove godine ostvario je 622,5 milijuna kuna prihoda od prodaje ili 21 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dok je neto dobit porasla 12 puta, na gotovo 23 milijuna kuna, izvijestili su u petak iz Peveca.

“Izvrsni rezultati za prvu polovinu ove godine posljedica su završetka širenja prodajne mreže tijekom prošle godine, zauzimanja tržišnih pozicija koje su osigurale velik porast prihoda i iskoraka kroz marketinška ulaganja kako bi se u percepciji javnosti brand Pevec pozicionirao na drugačiji i bolji način”, izjavila je povodom objave rezultata članica Uprave Peveca Lidija Kljajić.

Iz Peveca dodaju i da su provođenjem aktivnosti za upravljanje opskrbnim lancem i u sklopu toga upravljanje zalihama, logističkim procesima i portfeljem unutar pojedinih asortimana, omogućili podizanje koeficijenta obrtaja zaliha i porast profitabilnosti.

“Poseban napredak vidljiv je i u veleprodaji, čiji je rast prihoda za prvu polovinu ove godine čak 48 posto u odnosu na lani, što je rezultat i intenzivnijih procesa vezanih uz jačanje veleprodaje uz vođenje računa o cjenovnoj politici i da se ne naruše prihodi u maloprodaji kroz pažljivi izbor asortimana i kupaca odnosno kanala poput HORECA, građevinskih tvrtki i slično”, kažu iz Peveca.

Poručuju i da je temeljni cilj veleprodaje tvrtke Pevec ispuniti očekivanja kupaca i poslovnih partnera, te uspostaviti s njima dugoročnu suradnju i dobre poslovne odnose, te posljedično i povećanje tržišnog udjela.

Taj trgovački lanac ima 20 prodajnih centara diljem Hrvatske te gotovo 1.400 zaposlenih.

Izvor: www.poslovni.hr | Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL