fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Pobjednička medalja inspirirana bogatom paškom kulturnom baštinom

Odličan projekt Run Croatia, opet oduševljava sinergijom i integracijom s turizmom.

Nakon prve noćne utrke u Europi koja kreće iz noćnog kluba, Run Croatia u suradnji s dizajnericom Paulina Bahovec i Harmonie Dizajnom kreirali su posebnu pobjedničku medalju inspiriranu bogatom paškom kulturnom baštinom.

čipka

Osvoji Pag i ponesi djelić njegove bogate baštine za uspomenu! Genijalno, zar ne? „Ostajem dosljedan da želim raditi sinergije i pronalaziti lijepe hrvatske priče koje mogu promovirati kroz pozitivnu energiju trčanja“ istaknuo je Berislav Sokač organizator utrka Run Croatia koje se održavaju po cijeloj Hrvatskoj.

Mala, ali velika stvar jer upravo ti mali detalji čine razliku i dokaz su kako je malo potrebno da budemo ambasadori našeg turizma, s Sokač svojim djelovanjem to svakako je i na to mu se osobno zahvaljujem.  Simbolična medalja, čija je financijska vrijednost bez značajna, pretvorila se u simbol otoka Paga i svakako kako će imati posebno mjesto na zidu ponosa trkača koji je osvoji. Naravno, medalja je mogla biti kao i svaka druga na sličnim utrkama, ali ova medalja je jedinstvena, drugačija i imati će neprocjenjivu emotivnu vrijednost upravo zbog priče inspiriranom bogatom paškom kulturnom baštinom. Upravo o toj medalji i otoku Pagu biti će ispričane stotine priča, a znamo kako je najbolja reklama, uvijek bila i uvijek će biti, ona usmenom predajom tj. od usta do usta.

Da sport i turizam idu zajedno ne treba previše naglašavati, a Berislav Sokač s utrkama Run Croatia najbolji je dokaz i pravi primjer kako spojiti trčanje s promocijom turizma i autohtonom ponudom. Zašto? Odgovor je jasan, kako Sokač ističe, trčanje nije samo trčanje nego pokret i način života. „Kada trkači dođu u neku mjesto, nisu samo došli trčati nego žele upoznati to mjesto kroz sva čula. Od gastronomije, povijesti, kulture itd… jer trčanje nije trčanje nego pokret i način života. Osobno proaktivno potičem lokalnu zajednicu da se priključe u našu priču što više, od lokalnih restorana pa sve do lokalnih autohtonih subjekata“

Specifičnost projekta Run Croatia je što to nisu klasične utrke, nego se razlikuju se od drugih utrka kroz dva glavna faktora. Prvi je sama organizacija utrke kojoj je cilj organizirati utrke po visokim europskim standardima na koji su navikli europski trkači, a drugi je prodaja doživljaja tj. promocija Hrvatske turističke ponude.

Ideja je od početka da Run Croatia nije samo trčanje nego pokret, a cilj je da sinergijom različitih industrija pokrenemo svaku lokaciju kroz sve turističke aspekte koje grad nudi ističe Berislav Sokač organizator utrka Run Croatia koje se održavaju po cijeloj Hrvatskoj te dodaje kako je strani trkači traže doživljaj, autohtoni doživljaj.

Dizajnerica Paulina Bahovec i brand Harmonie donose višestoljetnu tradiciju izrade čipke grada Paga u modernom dizajnu, a sve inspirirano djelićem bogate hrvatske kulturne baštine. Bahovac je osmislila je i kolekciju suvremenog nakita od srebra i zlata u prepoznatljivom i jedinstvenom obliku Paške čipke. Osim nakita Bahovec izrađuje i odjevne predmete te modne dodatke s printom čipke. Majice, tunike, haljine i torbe izrađene od pamuka krojene su i šivane u Hrvatskoj. Kako joj je Paška čipka vječna inspiracija, a voli spoj tradicije i suvremenog, u budućnosti želi dizajnirati interijere na tu temu ističe Paulina Bahovac te dodaje kako je sada već napravila ukrasne jastučnice za spavaće sobe, dnevne boravke i terase, a ljepotu i sofisticiranost Paške čipke želi unijeti u svakodnevni život.

Poštujmo našu tradiciju, povijest, baštinu i identitet jer ako nećemo poštivati sami sebe, neće nas poštovati niti drugi.

Izvor: www.hrturizam.hr