fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Potpisali ogroman ugovor: HEP Slovencima ‘otima’ Sloveniju

HEP je potpisao trogodišnji ugovor sa Slovenskim željeznicama vrijedan 26,5 milijuna eura. S tim ugovorom HEP sada drži čak 12,5 posto poslovnih korisnika u Sloveniji.

HEP je u petak, pišu 24 sata, potpisao trogodišnji ugovor sa Slovenskim željeznicama vrijedan 26,5 milijuna eura. To je najveći ugovor koji su dosad dobili i izgurali su slovensku tvrtku Mariborska energija.

Prema informacijama iz HEP-a, s tim ugovorom drže 12,5 posto poslovnih korisnika u Sloveniji, što je više nego što slovenski GEN-I i njemački RWE imaju u Hrvatskoj.

Ugovor sa Slovenskim železjnicama nastavak je širenja na slovenskom tržištu, gdje HEP posluje od 2012. godine kroz tvrtku-kćerka HEP Trgovine – HEP Energija i gdje ima niz velikih kupaca. Najvažniji su grad Ljubljana (12 milijuna eura vrijedan ugovora o opskrbi zelenom električnom energijom – 100 posto iz obnovljivih izvora), Luke Koper, MOL Slovenije (za opskrbu benzinskih postaja), Cimosa, NC Planice, Kazališta Ljubljana, Kazališta Maribor, NLB banke, aBanke, Hotela Bernardin te Zavoda za gozdove…

U međuvremenu je u Hrvatskoj HEP  na natječajima je vratio opskrbu strujom svih vladinih insitucija, ali i milijunski posao opskrbe strujom Zagreba u javnoj rasvjeti.

Izvor: Poslovni.hr