fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Profesor Toni Milun ima novi koristan kalkulator – ‘Popodicu’. Evo o čemu se radi i kako vam može donijeti tisuće kuna

Nagrađivani profesor matematike Toni Milun sa suradnicima predstavio je istoimenu besplatnu mobilnu aplikaciju. Unutar aplikacije „Toni Milun“ izašla je i nova verzija poreznog kalkulatora – “Popodica”.

‘Popodica je skraćenica od POvrat POreza za djecu (po dalmatinski dicu), a posve besplatno pomaže roditeljima da bolje rasporede djecu i uzdržavane članove u poreznim prijavama (roditelj 1 i roditelj 2) i tako ostvare veći povrat poreza za proteklu 2021. godinu’, priopćeno je.

Kalkulator je jednostavan za upotrebu, ne prikuplja podatke korisnika, a kroz cijeli proces vode vas video upute i objašnjenja kako i gdje možete pronaći podatke koje je potrebno unijeti u kalkulator. Ako „Popodica“ pokaže da imate pravo na povrat poreza pomoći će vam da ispravno ispunite ZPP-DOH obrazac te ga do kraja veljače predate poreznoj upravi.

‘A evo jedan konkretan primjer gdje „Popodica“ pomaže ostvariti pravo na veći povrat poreza. Ante (31 godina) i Iva (29 godina) žive i rade u Zagrebu i imaju dvoje djece. Oba djeteta prijavljena su na Ivinu poreznu karticu. Recimo da i Ante i Iva imaju mjesečna neto primanja oko 8.300 kn. Do prije par godina ova bi razdioba bila optimalna, ali sada zbog povrata poreza za mlade do 30 godina više nije. Ako Ante i Iva ne predaju godišnju poreznu prijavu Iva će dobiti oko 100 kuna povrata poreza. Ali ako upotrijebe „Popodicu, dobit će prijedlog da olakšice za oba djeteta presele s Ive na Antin obračun. U tom slučaju Iva će trebati uplatiti oko 6.000 kuna poreza i prireza, ali Ante će dobiti oko 12.000 kuna nazad. Oni tako kao par dobiju oko 6.000 kuna povrata poreza’, priopćio je Milun.

Detaljnije o „Popodici te kako vam može pomoći da dobijete veći povrat poreza pogledajte u videima objavljenim na YouTube kanalu Tonija Miluna.

Toni Milun objasnio je prednosti ovogodišnje „Popodice“: „Prošle godine Popodicu su mogli koristiti samo roditelji koji su imali jedno dijete i dio onih koji su imali dvoje djece i to samo u nekim posebnim slučajevima. Drago nam je da smo ove godine uspjeli proširiti Popodicu i na obitelji s više djece pa Popodica računa povrat poreza bez obzira na to koliko djece ili uzdržavanih članova roditelji imaju. Također uzima u obzir i djecu iz prethodnih veza ili brakova, eventualne invalidnosti, a radi i izračun za hrvatske ratne vojne invalide. Uvijek me veseli raditi društveno korisne projekte, a ove godine se izradi aplikacije pridružila IT tvrtka Gaurus, kojoj se i ovim putem zahvaljujem. I ništa od aplikacije ne bi bilo da nema savjetnice za poreze Veronike Galić koja nas je vodila kroz vrlo kompleksan hrvatski porezni sustav.“

Iz Gaurusa, fintech kompanije s iskustvom u razvoju mobilnih aplikacija, poručuju kako su iznimno ponosni na odličnu suradnju na ovom društveno korisnom projektu. “Izrada aplikacije je bila zahtjevna jer naš porezni sustav nije baš jednostavan. No, uspjeli smo zahvaljujući velikom trudu cijele naše ekipe te Toniju i njegovom timu koji je tjednima računao i testirao sve različite mogućnosti.”, izjavio je direktor Gaurusa, Saša Vasung.

Kalkulator “Popodica” dio je projekta “S Milunom do milijuna” kojeg je poznati profesor matematike pokrenuo kako bi nastavio obrađivati korisne financijske teme kakve je radio na HTV-u u emisiji Financijalac.

Obrađuju se teme od obračuna plaće do toga isplati li se ljudima u drugoj banci refinancirati kredit ako dobiju nižu kamatnu stopu te kako i gdje ulagati svoj novac. U narednom periodu unutar aplikacije „Toni Milun“ bit će dostupni razni kalkulatori te mnogi edukativni video sadržaji iz matematike i statistike.

Mobilnu aplikaciju Toni Milun možete preuzeti u Apple Store-uGoogle Play-u i AppGallery-u.

Izvor: Tportal.hr