fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Prvi pogledajte nebodere od 19 katova, 68 metara i 200 miljuna kuna

U Ilici 212 – 214, na uglu s Mandaličinom, pored kazališta Exit, potkraj rujna konačno počinje gradnja Crystal Centra, stambenog i poslovno-hotelskog kompleksa od 22 tisuće četvornih metara bruto, koji će sa svoja dva staklena nebodera od 19 katova i pratećim sadržajima utjecati ne samo na promjenu urbane vizure Črnomerca, nego i na kvalitetu života građana tog dijela Zagreba

Arhitektonski projekt napravila je Radionica arhitekture Gorana Rake, renomiranog arhitekta i profesora na Arhitektonskom fakultetu, koji je za Arheološki muzej Narona u Vidu dobio nagradu Vladimir Nazor, a investitor je SG Kristali 1978. (projektno društvo SGZ Stanograd), koji su izgradili više od četiri tisuće stanova i poslovnih prostora u Zagrebu te Dubrovniku, Zaprešiću i drugim gradovima, a poznati su i po tome što vode računa o ekološkim standardima.

Investicija je vrijedna 200 milijuna kuna, što uključuje cijenu zemljišta i buduće građevinske radove te sve priključke, a završetak radova planiran je za dvije godine, odnosno, u zadnjem kvartalu 2018. Do sada je prodano 20 posto stanova.

Prema riječima investitora Zvonimira Škegra ml., direktora tvrtke SG Kristali 1978., koja je gradila brojne objekte u Ilici, do ideje o gradnji takvog kompleksa došli su nakon istraživanja tržišta, kad su otkrili da u tom dijelu Zagreba, na Črnomercu, postoji deficit takvih stambenih i poslovno-hotelskih sadržaja.

Stoga je odlučeno da se upravo u Ilici, jednoj od najzagrebačkijih ulica, koja se prvi put spominje još 1431. godine, izgradi suvremeni stambeni i poslovno-hotelski kompleks, koji će svojom kvalitetom odgovarati današnjim standardima života u urbanim europskim metropolama.

‘Vođeni višegodišnjim iskustvom uz vrhunski arhitektonski tim, spajanjem tradicionalnih i modernih elemenata, razvili smo urbani projekt koji se svojom globalnom idejom i razvojem detalja, u potpunosti uklapa u najnovije europske trendove projektiranja i gradnje, odnosno visokokvalitetnog življenja u urbanim sredinama’, kaže Škegro, objašnjavajući da će Crystal Centar ‘imati sve osim crkve i škole’.

rijednost te moderne interpolacije, koja po Škegrinom mišljenju svojom realizacijom i tehničkim i funkcionalnim rješenjima nastavlja razvoj Ilice za treće tisućljeće, prepoznala je i Skupština grada Zagreba, proglasivši Crystal Center gradskim projektom od iznimnog značenja za Grad Zagreb.

Glavne sastavnice kompleksa bit će apart-hotel visoke klase s četiri zvjezdice, koji će imati 70 soba, i Crystal Tower – dva stambeno-poslovna nebodera, visoka 68 metara, s ukupno 19 katova, u kojima će stambeni dio – luksuzni stanovi od 50 do 200 četvornih metara – biti smješteni od šestog kata naviše. Uz to, stanovnici novog nebodera, kao i građani kvarta, dobit će dodatne sadržaje.

Izvor: www.tportal.hr