fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Putovanje vlakom po Europi: pogledajte najbolje nove linije

Iako je pandemija poremetila planove željezničke industrije u kontekstu realizacije novih linija i unaprjeđenja postojećih, ulaskom u 2022. najavljene su neke nove zanimljive europske rute koje možete iskusiti vlakom.

Tijekom proteklih 12 mjeseci, središte željezničkih inovacija i voznih redova bio je Beč, a to će se, čini se, nastaviti i u 2022., učvršćujući status glavnog grada Austrije kao željeznički najbolje povezanog grada Europe.

Pročitajte koje je nove europske linije britanski Guardian istaknuo kao one vrijedne pažnje.

Noćni vlak iz Pariza do Beča

Austrijski ÖBB na popis svojih destinacija dodao je zanimljivu novinu – Pariz. Vlak Vienna Nightjet na voznom ćete redu moći pronaći tri puta tjedno, put će trajati između 14 i 15 sati, a cijena jednosmjerne karte kreće se od 59,90 do 94,90 eura.

Noćni vlak iz Amsterdama do Züricha

Ova linija postala je aktivna 12. prosinca, a vlak vozi svaki dan. Vožnja traje 11 sati i 37 minuta i prolazi klasičnu rutu dolinom rijeke Rajne južno od Kölna. Cijene karata su od 59,90 do 99,90 eura.

Iz Stuttgarta do Beča preko Tirola

Ova vožnja garantira prekrasne prizore i pogled na fantastičnu prirodu. Vožnja traje otprilike 10 sati, na ovaj vlak možete uskočiti svakoga dana, a cijena vožnje varira od 37,90 do 71,90 eura. Ako vam se žuri, ne birajte ovu opciju! Putujte preko Münchena.

Iz Ljubljane do Budimpešte preko Graza

Linija koja povezuje ta dva grada već postoji, ali nova opcija nudi zanimljivu i živopisnu rutu koja u dva navrata prelazi granicu takozvane željezne zavjese. Vožnja traje u prosjeku devet sati, a cijene karata kreću se od 39,40 do 51,90 eura.

Sjajne opcije za sve one koji u što kraće vrijeme žele vidjeti što više toga uz ograničen budžet i neobične prizore.

Izvor: 1klik.hr