fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Restoran u pećini s pogledom na Jadransko more koji je teško nadmašiti

Ima li išta romantičnije od večere uz more osvijetljene svjetlošću svijeća? Talijani tvrde da ima, a riječ je o ugodnom obroku u restoranu hotela Grotta Palazzese s pogledom na Jadran…

Restoran hotela Grotta Palazzese smješten je u vapnenačkoj špilji gradića Polignano a Mare u južnoj Italiji. Riječ je iznimno neobičnom, ali romantičnom ambijentu koji privlači ljubitelje dobre hrane i vrhunske kapljice. Neki povijesni zapisi ukazuju da restoran na ovom mjestu postoji još od 1700-tih, kada su se u njemu okupljali plemići.

Špiljski restoran s pogledom na Jadransko more nudi klasična jela mediteranske prehrane poput antipasti plata, tjestenina i ribe. Ovdje možete uživati u medaljonima grdobine, zapečenom lososu sa začinskim biljem, pirjanim slanutkom i umakom od šafrana, ali i mesnim jelima poput goveđeg filea s tartufima i sušenim rajčicama.

Na raspolaganju vam je dobra vinska lista, a ručak ili večeru možete završiti klasičnim talijanskim desertima poput tiramisua, ledenog semifreda i sorbeta. Za obrok u pećini treba izdvojiti u prosjeku 400-tinjak kuna.

Izvor: Punkufer.hr