fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Ryanair se vraća u Osijek!

Još uvijek neslužbeno, irski Ryanair ovog se ljeta vraća u osječku zračnu luku. Naime, 02. lipnja avioprijevoznik će uvesti liniju između Osijeka i Londona (zračna luka Stansted) te se time vratiti na Klisu nakon višegodišnje pauze.

Ovo je druga međunarodna linija za Zračnu luku Osijek u ovogodišnjem ljetnom redu letenja (pored linije Croatia Airlinesa za München). Ryanair bi između Osijeka i Londona trebao prometovati dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, a raspored je takav da će i Osječani moći u London na produženi vikend, kao i hrvatski iseljenici na vikend u Osijek.

Linija još uvijek nije u prodaji na službenoj stranici avioprijevoznika, no očekuje se da će se karte moći kupiti u sljedećih nekoliko dana. Na liniji će prometovati zrakoplovi tipa B737-800 koji u floti Ryanaira imaju kapacitet od 189 putnika.

Ovo je odlična vijest za osječku zračnu luku koja od izbijanja globalne pandemije, izuzev spomenute međunarodne linije za München, nije imala drugih noviteta. Povratkom Ryanaira u Osijek brojke putnika zasigurno će značajno rasti, a sama će zračna luka dobiti još jednu važnu međunarodnu liniju.

Između zračne luke i ovog prijevoznika ranije su postojali neriješeni odnosi čime je Ryanair uvjetovao povratak u Osijek. Linija između Londona i Osijeka očito potvrđuje da su sve nesuglasice uspješno riješene.