Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Slavonija ima što pokazati, a sad su osmislili novi vizualni identitet!

Najistočnija hrvatska županija sigurno će postati nova omiljena destinacija domaćih i stranih turista. Nova kampanja i ponuda koja je povezala tradiciju i najnovija dostignuća, najbolje od starog i novog sigurno potaknuti mnoge da se odluče na vožnju Dunavom u kruzeru, promatranje ptica u Nijemcima, posjet Strom podrumu i obiteljskim vinarijama na Iločkoj vinskoj cesti i naravno uživanje u najfinijoj hrani na svijetu – kako se vole hvaliti u Srijemu i Slavoniji.

Nobelovac Lavoslav Ružička od sada dočekuje goste u rodnoj kući u Vukovaru, ban Josip Šokčević u Gradskom muzeju u Vinkovcima, a kralj Nikola Iločki u Kuriji Brnjaković. I to je moguće zahvaljujući hologramima koji prvi puta u Hrvatskoj oživljavaju povijesne osobe. Ovo nije jedina novost u Srijemu i Slavoniji. Novi vizualni identitet u zlatnoj boji koja je oduvijek simbolizirala istok Hrvatske, modernim pristupom povezuje sve turističke zajednice na području Vukovarsko-srijemske županije.

– Zlatna boja sunca, klasja, kukuruza, suncokreta, grožđa uhvaćenog u čaši, lišća, nošnji i dukata, uz inspiraciju djelima Vinkovčanina Alberta Kinerta, jednog od najvećih hrvatskih ilustratora i grafičara rezultirali su novim vizualnim identitetom. Vukovarsko-srijemska županija postaje turistički brend pod nazivom Srijem i Slavonija i sloganom „Protkani zlatom“, istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije.

Hologrami, proširena stvarnost i novi vizualni identitet dio su aktivnosti turističkog projekta Virtualni i kulturni turizam ViCTour, sufinanciranog sredstvima Interreg IPA programa Hrvatska – Srbija 2014. – 2020. Od 920 tisuća eura ukupne vrijednosti, Vukovarsko-srijemska županija, kao nositelj projekta, sudjeluje s 280 tisuća eura.

Ne smije se zaboraviti i na raskoš srijemskog stola. Štoviše, iločki hotel Dunav prvi je u Slavoniji dobio Michelinovu preporuku, a u njegovom se restoranu osim tradicionalnih jela – pripremljenih na tradicionalan način mogu kušati i tradicionalni okusi u malo drukčijoj varijanti. Naime, u hotelu Dunav dokazuju da se i od slavonskih delicija može napraviti fingerfood privlačnog i modernog izgleda.

– Uz nezaobilaznu kuhanu šunku i pečene kobasice, kulen, kulenovu seku i slaninu te polutvrde sireve služimo i šarene roladice s paštetom od riječne ribe, špinatom i krem sirom, te mini pogačice sa sirom i čvarcima, masnu pogaču, kanapee s kosanom masti. Za desert preporučujemo tradicionalne šnenokle kako su ih pripremale naše bake, poslužene na moderan način – kazala je Željka Kovčalija, vlasnica hotela Dunav u Iloku.

Izvor: Jutarnji.hr