fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Slavonski prkos kao recept za uspjeh!

Održan je 3. Business café Slavonija u Osijeku pod nazivom „Vizijom do uspjeha“ na kojem smo proslavili 6. rođendan Zaokreta, tvrtke Kristine Ercegović, koja je pokrenula Business cafe. Svi su gosti redom imali jednom viziju i san o onome što žele postići. Da je moguće uspjeti, sada i ovdje dokazali smo organizacijom trećeg po redu događaja Slavoniji i to ako radiš sa srcem, ljubavlju i s prepoznatom vizijom koju je Kristina Ercegović imala kada je započinjala priču Business caféa.

Naša priča je, uvijek redovito pozitivna i inspirativna. Mijenjamo onu tipičnu kulturu kukaknja u kulturu preuzimanja odgovornosti

Tako je bilo i ovog utorka u Osijeku, u prekrasnom ambijentu Restorana Kod Javora gdje smo okupili oko 90 gostiju i koji su s velikim interesom pratili priče naših poduzetnika.

Ovog puta naši gosti bili su mlada poduzetnica Zrinka Vlašić iz obiteljske tvrtke Air Pannonia koja se bavi svim segmentima zrakoplovstva te je jedina u ovom dijelu Europe koja posjeduje certifikat za medicinski prijevoz pacijenata te većinu svojih prihoda ostvaruje u inozemstvu. Ona je rekla da joj je glavna nit vodilja u svemu bio upravo prkos. Znala je da može uspjeti i da može promijeniti svijet. Kako smatra da Slavonija ima mnogo turističkih potencijala zajedno s kolegama iz sektora turizma i zdravstva planira osnovati jedan zdravstveni turistički klaster koji će iskoristiti sve slavonske potencijale. Zrinka se bavi i motivacijom učenika u školama s projektom Biti bolji Časopisa Poduzetnik zaključila je na kraju da trebamo što više volontirati kad smo mladi, sanjati, putovati i postavljati si visoke ciljeve.

Drugi naš gost bio je mladi poduzetnik Matias Knežević, jedan od vlasnika Pitaya Solutions, tvrtke mladih poduzetnika koji su izumili Solarni tuš. Matias je od malena imao viziju da želi nešto veliko stvarati u životu, čim je napunio 18 godina osnovao je s prijateljima udrugu, a ubrzo i poduzeće nazvano po rijetkom egzotičnom voću. Na pitanje što ga motivira u životu naglasio je da je to inat da se može uspjeti i ovdje na našim područjima. Očekivao je da će ga školski sustav i fakultet motivirati i da će tamo biti inspiriran, kad je vidio da toga nema u našem školstvu odlučio je sam iz inata pokazati da je sve moguće. Poentirao je da treba biti marljiv i imati želju za uspjehom.

Naš gost Zvonko Popović, vlasnik tvrtke Kanaan, popularno pozvan kraljem čipsa, doletio ne netom pred događaj avionom iz Pariza s poslovnog putovanja. On je ispričao priču o uspjehu na način da je vizija oduvijek postojala, da treba prepoznati priliku kad dođe i uhvatiti je i na pitanje kako je potrošio prvi milion rekao je da ga nikad nije potrošio već ga je uložio dalje. Sjajno nas je educirao oko toga koji je najbolji čips – jedite onaj nesavršeni zaključio je. Isto kao i prethodni gosti i on je zaključio da ga je prkos motivirao mnogo puta, a ono što je možda najvažnija rečenica svakako je da novac nije pokretačka snaga, nego želja da se nešto napravi, da čovjek bude uistinu sretan jer novac nikoga ne usrećuje.  

Na događaju u Osijeku gost je bio i Mario Hak, voditelj je odjela Porezne uprave Područni ured Slavonija i Baranja koji je naglasio da se radi na tome da Porezna uprava postane pravi servis za građane te da je važno pomoći poduzetnicima te biti pristupačan da im se olakša sve s čime se susreću. Sugerirao je da prije ulaska u posao provjerimo koji oblik trgovačkog društva ili obrt je najbolji baš za naš biznis i zaključio da će do puno kvalitetnije suradnje doći tek smjenom generacija.

Kristina Ercegović, začetnica Business cafea te vlasnica tvrtke Zaokret podsjetila je goste na osnovnu viziju koju je uvijek ističe da nije važno u biznisu koliko zaradimo nego kakva osoba putem (p)ostanemo, ali i da trebamo znati sačuvati i zaštititi svoj brand. Obrt Dora Ksenije Klarić je napravio prekrasnu tortu od muffina za sve goste.

 

Uz komentare oduševljena i uobičajene komentare o odličnoj poslovnoj i poticajnoj atmosferi i energiji ono po čemu se 3. Slavonski Business café ističe jest niz poticaja, inspiracije i inata da upravo ovdje u Slavoniji ljudi trebaju ostati jer će uspjeti usprkos svemu i svima, ako preuzmu odgovornost za sebe i stvaraju ono u čemu su najbolji i pri tome čine svoj ali i tuđi život boljim.

 

Sponzori ovog eventa bili su: Restoran kod Javora, Kušaonica piva Gajba, Turistička agencija Green Gate Travel, Toneri Krajcar, Brand Made with love, Rustic art nakit, Zaokret, Seks shop Fortuna, Frizerski salon Capelli, Beauty by Bety, Air Pannonia, Pitaya solutions, Obrt Dora.

Live studio bio je zadužen za fotografije koje su gotovo za vrijeme događaja bile podignute na facebook Business cafe.

Medijski pokrovitelji Business cafea Slavonija je časopis Poduzetnik koji je predstavio svoja dva projekta Biti Bolji kojim se inspiriraju učenici škola diljem Hrvatske i Sto i jedna poluga koja je tek započela svoju sjajnu priču.

Ostali medijski pokrovitelji su: portal samopozitivno.hr, hrturizam.hr, media-marketing.com i womeninadria.hr

Idući Business café Slavonija planiran je za prosinac 2016. u Vukovaru.

Hvala Vam što nas pratite uz kavu koja povezuje!