fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Snimka velikoga hita u izvedbi mlade Splićanke oduševljava svijet, a ona nije mogla vjerovati kad je čula s kime je uspoređuju: Nisam ja za poskočice!

– Znala sam da smo dobro izveli pjesmu, ali ovakvi komentari… Sve mi je ovo čudno. Šok… – još uvijek je zatečena 21-godišnja Splićanka Albina Grčić, nakon što su je, baš kao i kolegu joj Filipa Rudana, zbog njihove briljantne izvedbe hita “Lovley” Billie Eilish i Khalida u hrvatskoj inačici The Voicea, zasuli oduševljeni komentari stranaca.

Čim je njihov duet objavljen na YouTubeu reagirali su brojni pratitelji The Voicea i obožavatelji Billie Eilish iz raznih dijelova svijeta.

“Woow, ovo je prelijepo. Oboje su otpjevali jako lijepo. Savršeno je kako su postali jedno na sceni. Jesu li oni par? Povezanost im je nevjerojatna”; “Nije važno kojim jezikom govorimo, ali svi smo osjetili ovu pjesmu i oboje su bili savršeni. Pozdrav od Rusa iz Njemačke”; “Bože, što mi je YouTube upravo izbacio u prijedlozima… Prelijepo”; “OK, ja sada plačem…”; “Ovo je vjerojatno jedan od najboljih dvoboja u globalnom Voiceu. Nikada nisam mislio da ću čuti verziju koja će me dotaknuti kao original”…, samo se neki od komentara.

Jedna gledateljica bila je posebno slikovita: “Pokidali! Albina se pokazala kao nikada do sada, pjesma joj je legla ko ja u krevet poslije pijanke!”

– Morat ću razočarati sve one koji su u Filipovoj i mojoj izvedbi vidjeli nešto više od prijateljstva. Sretno sam zaljubljena, a Filip i ja smo baš dobri prijatelji i jako poštujemo jedno drugo – kroz smiješak nam potiho iz autobusa na relaciji Split – Zagreb govori Albina.

Otkriva kako će u prvoj emisiji uživo sljedeće subote izvesti Gibonnijevu “Nisi više moja bol” (“Super je stvar i super je što je nije nitko obrađivao, pa mi je to dodatni plus”).

Kandidatkinja The Voicea putuje na probe s Massimovim timom, nakon što je se u zadnjoj emisiji teška srca odrekla mentorica Vanna. S popularnim je pjevačem već imala “bliske susrete” u drugom talent showu…

– Prije pet godina sudjelovala sam u “X Factoru” kada mi je Massimo prvi put bio u žiriju. Imala sam tada 16 godina, pjevala sam Oliverovu “Ako izgubim tebe”. Massimo je tada komentirao moj nastup riječima: ”Ima 16 godina, a tako pjeva”. Prošla sam audiciju, mislili su me staviti u grupu jer sam bila premlada, ali nisam htjela. Više sam željela nastaviti solo – priča studentica povijesti i engleskog jezika treće godine Filozofskog fakulteta.

Prije dvije godina sudjelovala je i na međunarodnom festivalu na Bledu na kojemu je osvojila prvu nagradu u svojoj kategoriji, a pohađala je i satove pjevanja u Udruzi “Music Talents” splitske profesorice Teane Kovačević gdje je brusila višeglasje.

Splićanka, koja je ime dobila po djedu, u pjevanju je cijeli život. Zbog vanjštine neke podsjeća na pjevačicu Domenicu.

– Počeli su me uspoređivati s njom samo zato što sam plavokosa i možda nježnijeg izgleda. Meni se čini da pjevački nemamo baš neku poveznicu… Iskreno, ja sam totalno drugi đir. Ni u kojem kontekstu nisam mogla naslutiti da bi me se s njome moglo povezivati. Baš sam komentirala svojima kod kuće kako polovici ljudi, samo da sam smeđokosa, ne bi ni pala na pamet takva usporedba – govori Albina.

Napominje kako bi se u budućnosti voljela okušati u pop glazbi.

– Ona mi nekako leži. Ne bih htjela biti nečija kopija, pjevati današnje trendovske poskočice – odlučno će Splićanka, pa otkriva kako je glazbene gene povukla od oca, rodom iz Dicma, koji je s braćom pjevao u klapi “Decima”.

Tata zapravo nikada nije bio njezin aktivni član, jer živimo u Splitu. Više su to bila njegova braća, ali je znao zapjevati na vjenčanjima i u sličnim prigodama. Ali zato je moja baka Anđelka s Tijarice, mamina majka, moj najveći fan. Otkako je prije godinu dana umro djed, živi s nama u Splitu. Preponosna je, maksimalno vjeruje u mene. Često znam klonuti i reći kako ću ispasti u sljedećoj emisiji, jer nemam baš dovoljno samopouzdanja, a onda ona dođe i kaže: ”Ti ćeš pobijediti”.

Izvor: Slobodnadalmacija.hr