fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Svečano otvorena zgrada poly u poslovnom inovacijskom centru vukovar- bic

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Josip Ivančić nazočili su svečanoj primopredaji objekta Poly u Poslovno inovacijskom centru Vukovar – BIC.

Gradonačelnik Penava naglasio je da je Vukovar dobio ono što zaslužuje. U prostor već ulaze strani investitori, tvrtke iz Slovačke i Italije. – Zadatak je vratiti Vukovar na razinu na kojoj je bila prije rata, bili smo drugi grad u bivšoj Jugoslaviji po razini BDP-a, a danas smo daleko ispod prosjeka u Republici Hrvatskoj i to je upravo ono na čemu moramo raditi i inzistirati. Orijentirali smo se prema proizvodnji i na tome ćemo nastaviti raditi i dalje- rekao je Penava.Vrijednost radova na zgradi Poly iznosi 27 milijuna kuna. U 2016. godini izvedeni su radovi na unutarnjem uređenju zgrade Poly, vrijednosti 13 milijuna kuna, financirano sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj te sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara u sklopu projekta „Razvoj zaokruženog koncepta za potporu inovativnom i tehnološki orijentiranom poduzetništvu BIC-Vukovar“. Prethodno su izvedeni svi infrastrukturni radovi sa priključcima te vanjska obnova zgrade vrijednosti 14 milijuna kuna, financirano sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara i Grada Vukovara.

Iz ministarstva poduzetništva i obrta svečanosti je nazočio načelnik sektora za investicije i poduzetničku infrastrukturu Sani Ljubunčić koji je istaknuo kako je ovo odličan primjer koncepta koji je Hrvatskoj potreban. Još nekoliko gradova razmišlja o ovakvom projektu, a Vukovar je među prvima projekt realizirao te je tom prigodom Ljubunčić gradonačelniku Penavi čestitao na realizaciji projekta. – Prostor s tako velikim brojem hala za proizvodnju i aktivnosti poduzetnika je koncept koji je jako moderan i poželjan. Troškovi su znatno sniženi za ideje i početak poduzetnika stoga su to neke od prednosti. Tržišno je s velikim potencijalnom i koncept će zaživjeti u proizvodnji. Treba naglasiti da način aktivacije imovine koja nije bila u funkciji je vrijedan projekt o kojemu se u Hrvatskoj sve više govori.
– rekao je Ljubunčić.

Zgrada Poly površine 9.700m2 dio je Poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar; specijalizirane poduzetničke potporne institucije te su u njoj smješteni Proizvodni centar, Centar inovativnog poduzetništva i Edukacijski centar. Zainteresiranim tvrtkama u proizvodnom centru na raspolaganju je 10 poslovnih prostora veličine od 160 m2 do 1.400 m2. U Centru inovativnog poduzetništva, u aneksu zgrade Poly, manjim inovativnim tvrtkama na raspolaganju je 15 poslovnih prostora, površine od 20 m2 do 80 m2. Cijena najma prostora je subvencionirana, a pored prostora zainteresiranim tvrtkama nudit će se niz administrativnih i intelektualnih usluga u cilju razvoja poslovanja, poticanja rasta i inovacija te povećanja konkurentnosti.
Voditelj projekta Dragan Njegić, viši savjetnik – specijalist za gospodarstvo i EU projekte u gradskoj upravi grada Vukovara rekao je kako slijedi opremanje s namještajem i tehnikom. Zgrada je opremljena sa suvremenom tehničkom zaštitom, kontrolom prolaza, kontrola radnog vremena, protuprovala i videonadzor te slijedi objava natječaja za najam. – Zgrada će se grijati na sunce, biti će instalirana solarna elektrana od  102 kilovata, koja će smanjiti troškove za zajedničke prostorije. Ovo je jedna od najsuvremenijih zgrada u Republici Hrvatskoj u poduzetničkoj grani. -rekao je Njegić

Izvor: www.hrv.hr