fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

U humanitarnoj akciji “Za osmijeh djeteta u bolnici” sakupljeno 781.922 kune

U velikoj humanitarnoj akciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske “Za osmijeh djeteta u bolnici” koju je podržala Hrvatska radiotelevizija tijekom ovog tjedna i  večeras pozivima gledatelja u pozivni centar sakupljeno je 781.922  kune.

Ta će sredstva omogućiti nabavu sklopivih kreveta i stolaca za roditelje te opremanje prostora za boravak roditelja u bolnici tijekom hospitalizacije djeteta. U akciju opremanja bit će uključeno svih 37 bolnica u Hrvatskoj.

Ravnatelj HRT-a Goran Radman objavio je da već nakon pola sata trajanja emisije prikupljeno 300 tisuća kuna. Prof.dr.sc. Aida Salihagić Kadić, predsjednica Saveza društva naša djeca Hrvatske zahvalila je HRT-u na sudjelovanju u akciji i uputila čestitke uz Dan HRT-a.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je kako moramo omogućiti djeci da u teškim trenucima boravka u bolnici imaju priliku biti sa svojim dragima. Kao majka i roditelj ne znam kako bih se osjećala kad bih djete ostavila u bolnici i mogla ga posjećivati samo nekoliko sati dnevno, rekla je predsjednica.

Osim predsjednice, na humanitarni broj telefona 060 9005 u emisiji su se javljale brojne poznate osobe iz javnog života – zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ministar Vedran Mornar i ravnatelj HRT-aGoran Radman.

Stručnjaci, liječnici i volonteri iznosili su svoja iskustva. U emisiji su sudjelovala i djeca crtajući i gradeći od raznih materijala idealnu bolnicu, a u glazbenom programu nastupile su stare ali i nove glazbene zvijezde.

Te nove glazbene zvijezde došle su nam iz popularnog The Voicea: Nina Kraljić, Mateo Resman, Marin Jurić Ćivro, Jure Brkljača, Alen Bićević, Ema Gagro i Ana Opačak. Njima su se pridružila i provjerena imena hrvatske glazbene scene: Jacques Houdek, Tony Cetinski, Petar Grašo, Vanna i Ivana Kindl.

Voditeljima priredbe, Karmeli Vukov Colić, Meliti Hrengek, Uršuli Tolj i Dušku Ćurliću, u čast obilježavanja Dana HRT-a, pridružile su se i dobro poznate voditeljske legende Željka Fatorini, Ksenija Urličić i Vesna Spinčić Prelog.

Akcija je dio humanitarnog projekta HRT-a “Uz nas niste sami”, a održana je na rođendan Hrvatske radiotelevizije (89 godina radija i 59 godina televizije).

Izvor: www.hrt.hr