fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

U sklopu Australian Opena, adidas postavio održivi plutajući teren da probude svijest o plastici u oceanima

U suradnji s ekološkom organizacijom, tvrtka adidas postavila je u srednjem australskom Velikom koraljnom grebenu održivo tenisko igralište pune veličine, a sve da podignu svijest o količini plastike koja ulazi u naše oceane.

U povodu održavanja poznatog teniskog turnira Australian Opena, tvrtka adidas i neprofitna ekološka organizacija “Parley for the oceans” postavili su divovski održivi teniski teren u stvarnoj veličini usred mora i koraljnog grebena kojima šalju važnu poruku za okoliš. Podižući svijest o ulasku plastike u oceane, teren je u potpunosti izrađen od recikliranih plastičnih materijala i pluta na površini čime žele dati do znanja kako je stanje sa zagađenjima mora otpadom i plastikom itekako alarmantno. S ekvivalentom od 1400 kamiona plastike koji svaki dan ulaze u naše oceane, fotografije životinja koje svakodnevno gutaju plastiku poražavajuća je i kako tvrde iz organizacije, ovom brzinom, do 2050. oceani će sadržavati više plastike nego ribe.

Osim instalacije teniskog terena od recikliranih materijala na površini mora, adidas je ujedno lansirao i održivu liniju teniske odjeće napravljene od plastike i inspirirane bojama Velikog koraljnog grebena. “Skupljamo plastiku izvan obalnih zajednica prije nego što ode u oceane i pretvaramo je u tekstilna vlakna”, objašnjava Adidasova pacifička direktorica brenda Shannon Morgan, metodu koju Adidas usvaja od 2015. godine kada je najavio svoje partnerstvo s “oceanskim ratnicima” – Parleyjem. Nakon što turnir završi, 30. siječnja, ovaj plutajući teren bit će doniran u jednu od lokalnih škola u Townsvilleu.

Izvor: Green.hr