fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

U Vinkovcima je otvoren Poduzetnički inkubator vrijedan preko 21 milijun kuna

Otvoren je Poduzetnički inkubator Vinkovci vrijedan više od 21 milijuna kuna, od kojih je 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava EU-ovih fondova.

Na 2.200 četvornih metara na koliko se prostire poduzetnički inkubator smjestilo se 13 poslovnih ureda te pet prostora namijenjenih proizvodnoj djelatnosti.

Ministar gospodarstva Darko Horvat na otvaranju inkubatora u utorak je rekao da Ministarstvo gospodarstva korištenjem strukturnih fondova EU-a u Hrvatskoj stvara konkurentno poduzetničko okruženje.

“Diljem Lijepe naše 46 projekata ukupnog iznosa većega od 860 milijuna kuna stvara perspektivu inkubacijskih prostora za nove mlade poduzetnike koji žele živjeti i raditi u Hrvatskoj. Danas dodjeljujemo i 34 ugovora za potporne poduzetničke institucije koje moraju pridonijeti da ovakve zgrade ne budu prazne”, kazao je Horvat.

Dodao je kako se trenutno u Hrvatskoj s više od 600 milijuna kuna financira izgradnja 59 poduzetničkih zona, a do kraja godine trebalo bi zaživjeti i 19 centara kompetencije.

“U stvaranje poduzetničkog konkurentnog okruženja Ministarstvo gospodarstva kroz strukturne fondove EU-a investira više od dvije i pol milijarde kuna”, rekao je Horvat.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić kaže da u Vinkovcima djeluje oko 600 poduzetnika, koji su zadnje dvije godine zaposlili tisuću radnika, pri čemu je prosječna bruto plaća povećana za gotovo 1.070 kuna, a vinkovački trgovinski saldo zadnje dvije godine povećan je za 113 posto.

U ovoj godini, kako je rekao, iz gradskog proračuna za poticanje gospodarstva osigurano je 2,5 milijuna kuna.

Izvor: Novac.hr