fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Učenici u ovoj zemlji neće moći završiti školu ako ne posade bar 10 stabala

“S preko 12 milijuna studenata koji su završili osnovnu, gotovo pet milijuna studenata koji završavaju srednju školu i gotovo 500.000 diplomira na fakultetu svake godine, ova inicijativa, ako se pravilno provede, osigurat će da se svake godine posadi najmanje 175 milijuna novih stabala. Tijekom jedne generacije u okviru ove inicijative može biti zasađeno najmanje 525 milijardi stabala”

Novi filipinski zakon zahtijeva da svi osnovnoškolci, maturanti i studenti posade najmanje 10 stabala, inače neće moći diplomirati ili završiti školu.

Zakon formalizira tradiciju sadnje drveća nakon diplome, za koju se također nada da će se istovremeno boriti protiv globalnih klimatskih promjena.

Zagovornici zakona kažu da bi zakon mogao dovesti do čak 525 milijardi stabala zasađenih od jedne generacije, ako se bude pridržavalo zakona, piše Independent.

Filipinski predstavnik Magdalske stranke Gary Alejano, koji je bio glavni autor zakonodavstva, rekao je: “S preko 12 milijuna studenata koji su završili osnovnu, gotovo pet milijuna studenata koji završavaju srednju školu i gotovo 500.000 diplomira na fakultetu svake godine, ova inicijativa, ako se pravilno provede, osigurat će da se svake godine posadi najmanje 175 milijuna novih stabala. Tijekom jedne generacije u okviru ove inicijative može biti zasađeno najmanje 525 milijardi”, rekao je Alejano u obrazloženju zakona.

Drveće će koje će biti posađeno su mangrove u postojećim šumama, nekim zaštićenim područjima, vojnim poligonima, napuštenim rudarskim mjestima i odabranim urbanim područjima.

Vlada je priopćila da vrste koje se odaberu za sadnju moraju biti prikladne za svaku lokaciju, klimu i topografiju tog područja, a također će se dati prednost domaćim vrstama.

Izvor: Novilist.hr