fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Uručeni ugovori za poticaj razvoja poduzetništva

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava svečano je uručio ugovore gospodarstvenicima koji su ostvarili potporu iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Vukovara u 2016. godini.

Od lipnja ove godine odobreno je još 17 potpora, a ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 487.971,01 kn.

– Potpisom ovih ugovora, Grad Vukovar utrošio je sva raspoloživa proračunska sredstva namijenjena spomenutom Programu, što znači da su gospodarstvenici s područja grada Vukovara ove godine ostvarili potpore u ukupnoj vrijednosti od 3.000.000,00 kn. Kada smo došli na vlast ove potpore bile su ravne gotovo nuli. Poduzetnici su mjeru prepoznali i ona je dobro prihvaćena. Nama je prije svega cilj da se što više ljudi zaposli, a putem ovih mjera zaposleno je 120 ljudi. Očito je da se ciljevi mogu ostvariti, samo treba imati viziju, strategiju i hrabrosti – rekao je Penava te naglasio da nadzor nad potrošnjom dobivenih sredstava ima Upravni odjel za gospodarstvo.

Zbog nepoštovanja ugovora i namjenskog trošenja novca određena su sredstva vraćena, plasirana u ovogodišnji proračun te također odobrena gospodarstvenicima, tako da je ove godine podijeljeno oko 3 milijuna i 300 tisuća kn.

– Prioritet je razvoj gospodarstva. Cilj nam je da nositelji gospodarstva budu obrtnici i gospodarstvenici ali s obzirom da smo poljoprivredni kraj pola milijuna kuna smo osigurali i za razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava – rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Pavliček je pozvao sve vlasnike OPG-ova da se prijave i iskoriste sredstva jer ih grad još ima te naglasio da Grad Vukovar ne koči poduzetnike s mjerama koje mogu ostvariti preko resornog ministarstava ili zavoda za zapošljavanje.

Izvor: www.hrv.hr | Foto: Vedran Vuleta