fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Vakula najavio: Petak stabilno, a u subotu nam stiže snijeg?!

Za razliku od prošlih prognoza, ova za sljedeće dane obiluje s ‘možda’, ‘moguće’ i ‘vjerojatno’ jer uskoro nećemo imati ovako stabilnu atmosferu kao do petka. Sa sjevera će nam od subote do četvrtka sigurno dolaziti osjetno hladniji zrak, ali ne može se još pouzdano prognozirati kojim će putem krenuti ciklona iz zapadnog Sredozemlja.

Dođe li nam bliže – evo nam zime i snijega i u većini nizina. No trenutačno je ipak vjerojatnije da će krenuti južnije, pa će oborina u Hrvatskoj i okolici biti uglavnom na Jadranu i područjima uz njega. Promjene su još moguće, najavio je HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

– Stabilno i razmjerno mirno još samo u petak, uz dosta sunčanog vremena na Jadranu, u gorju te unutrašnjosti Istre i Dalmacije, dok će po većini nizina ostati oblačno, tmurno i maglovito, uz mogućnost rosulje – rekao je Vakula, a potom najavio mogući snijeg:

– Od subote promjenjivije, uz povremenu kišu, te najprije jugo, zatim većinom još jaču buru, na kopnu i povremeni snijeg u gorju, možda i drugdje, ali i uz povećanje vjerojatnosti za sunčana razdoblja i u većini nizina.

Kolnici su jutros mjestimice mokri, ili vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura u unutrašnjosti je ponegdje moguća poledica.

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti. Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog radova i privremene regulacije prometa na pojedinim dionicama cesta mogući su povremeni kraći zastoji.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Po izvješću HAK-a u 7 sati, na Bajakovu se na izlazu iz Hrvatske u teretnom prometu čeka oko sat vremena.

U pomorskom prometu nema poteškoća.