fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Veleučilište u Slavonskom Brodu obilježilo 10. obljetnicu postojanja

Početak nove akademske godine u gradu na Savi označila je i svečanost obilježavanja značajnog jubileja: 10. obljetnice osnutka Veleučilišta u Slavonskom Brodu.

U dvorani Glazbene škole na svečanu akademiju došli su brojni gosti iz  visokoobrazovne zajednice, uglednici iz društveno-političkog života te novi brucoši Veleučilišta, odnosno studenti prve godine.

Sve ih pozdravio dekan Veleučilišta mr. sc. Josip Jukić podsjetivši na sam tijek osnivanja Veleučilišta kao i na njegov rad i utjecaj na širu društvenu zajednicu u proteklih deset godina. Posebno je dekan zahvalio Brodsko-posavskoj županiji i Gradu Slavonskom Brodu na darovanom zemljištu na kojem bi uskoro trebala biti sagrađena i nova zgrada Veleučilišta.

Veleučilište prati gospodarski razvoj

Okupljene su pozdravili i zamjenica predsjednika Vijeća veleučilišta i visokih škola RH doc.dr.sc. Vesna Bedeković,  prorektor Sveučilišta ‘Josipa Juraja Strossmayera’ iz Osijeka Tomislav Mrčela, gradonačelnik Mirko Duspara, te u ime Brodsko-posavske županije  pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu Anica Vukašinović.  Čestitajući 10. obljetnicu, kako djelatnicima tako i polaznicima Veleučilišta, u svom obraćanju pročelnica Vukašinović istaknula je važnost postojanja ovakve visokoobrazovne institucije i stvaranja stručnog kadra koji prati gospodarski razvoj i koji odgovara društvenim i gospodarskim potrebama regije u kojoj se Veleučilište nalazi, te tako lakše dolazi do zaposlenja. Dodala je kako će Brodsko-posavska županija i dalje biti potpora razvoju Veleučilišta kako je to bila i od samog njegovog osnutka.

Priznanja i zahvalnice za doprinos razvoju VUSB-a

U sklopu svečanosti dodijeljena su i priznanja za suradnju, doprinos i razvoj visokog obrazovanja te samog Veleučilista u Slavonskom Brodu. Priznanja i zahvalnice dodijeljene su Gradu Slavonskom Brodu, Brodsko-posavskoj županiji, Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera, Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu, Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, Ekonomskom fakultetu u Osijeku, brodskoj Tehničkoj školi, Srednjoj školi Matija Antun Reljković i Industrijsko-obrtničkoj školi, Kazališno-koncertnoj dvorani “Ivana Brlić – Mažuranić”, te prvom dekanu Veleučilista prof.dr.sc. Antunu Stoiću.

Nagrade najuspješnijim studentima

Također, prigodnom nagradom nagrađeni su i najuspješniji studenti generacije 2015./2016. To su: s preddiplomskog stručnog studija Bilinogojstvo Marina Toht i Luka Antunović, s preddiplomskog stručnog studija Menadžment Antonija Horvatović i Narcis Vođinac, s preddiplomskog stručnog studija Proizvodno strojarstvo Helena Arambašić, Svetozar Zaklanović, Katarina Balen i Marko Tolarić. U kategoriji – IZVRSNI STUDENTI na svojoj godini studija, a ujedno i najuspješniji studenti u svojoj generaciji akademske 2015/12016. godine stručnih studija Veleučilišta, a koji su ostvarili 60 ECTS bodova (1. godina) tj. 120 ECTS bodova (2. godina) i imaju prosječnu ocjenu 4,5 ili više nagrađeni su: redovita studentica I. godine Rebeka Jajetić (bilinogojstvo); redoviti student I. godine Filip Kaurić (menadžment), redovita studentica II. godine Martina Blažević (menadžment) te Ines Lubina izvanredna studentica I. godine specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžment.

Izvor: Poslovniportal.hr, Foto: Poslovniportal.hr