fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Vukovar: Milijun kuna bespovratnih potpora poljoprivrednicima

Grad Vukovar objavio je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi grada Vukovara u 2021. godini. Predmet Javnog poziva je dodjela potpora male vrijednosti povezanih s aktivnostima u primarnoj proizvodnji te sektoru prerade i stavljanja na tržište poljoprivrednih proizvoda.Javni poziv sadrži 11 mjera kojima se sufinancira 50% prihvatljivih troškova nabave mehanizacije, plastenika, staklenika, sustava za navodnjavanje, osiguranja stoke i objekata za stoku, nabavu voćnih sadnica, ulaganja u pčelarstvo, analizu tla, edukaciju poljoprivrednika, troškove izrade dokumentacije za apliciranje na natječaje, nabavu stoke i peradi, troškove prerade poljoprivrednih proizvoda, marketinških aktivnosti i sl.

 

Najveći iznos koji korisnik može ostvariti je 50.000,00 kuna, a minimalni iznos prihvatljivih troškova potpore ne može biti manji od 1.000,00 kn. Sredstvima ovog Javnog poziva financiraju se prihvatljivi troškovi nastali od 1.1.2020. godine do dana podnošenja zahtjeva, a po pojedinim mjerama potporu je moguće ostvariti i temeljem ponude.

“Naglašavajući kako je gospodarstvo formula uspjeha, maksimalne napore ulažemo u rad s poduzetnicima i poljoprivrednicima s područja grada Vukovara. Grad Vukovar i ove godine putem Javnog poziva daje podršku poljoprivrednicima kroz sufinanciranje širokog raspona aktivnosti u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji kao i preradi poljoprivrednih proizvoda. Jasan pokazatelj naše posvećenosti i napora kroz godine je činjenica kako je od 2015. godine, kada je Grad Vukovar krenuo s Programom bespovratnih potpora u poljoprivredi bilo povučeno tek 48 tisuća kuna, a danas je poljoprivrednicima na raspolaganju 1.000.000,00 kuna. Pozivam poljoprivrednike s područja grada Vukovara da apliciraju na Javni poziv!” – napisao je na svom FB profilu vukovarski gradonačelnik, Ivan Penava.

Javni poziv je otvoren do 31. srpnja 2021.g. ili do iskorištenja proračunskih sredstava.