fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

U VUKOVAR STIŽE 1000 MOTORISTA! Iz Korčule krenula karavana ljubavi, možda ih sretnete!

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, korčulanski bajkeri krenuli su na petodnevni put dug više od tisuću kilometara pod motom „zajedno u ratu – zajedno u miru“. Deseta je to motoristička “karavana ljubavi” koja je 13. studenoga krenula iz Smokvice na Korčuli prema Vukovaru.

“Ne možemo opisat koliko smo sretni i ponosni. Za taj osjećaj jednostavno nemamo riječi… stalno nas se upozorava na vrime, na snig, da cemo se smrznit itd. A nitko nije upozorava Vukovarce na današnji dan, da ce ga pamtit ko najgoreg u životu, da će se napatit ko nitko nikad! Danas, odnosno 18.11. ce zene ostat bez muzeva,dica bez tate,sestre bez brace… Što je onda malo sniga i hladnoće kad se tako usporedi… Krenulo nas je 40-ak s Korčule, dolazimo ti Vukovare iz svih dijelova, ne samo Hrvatske nego svita! Samo Bog zna koliko će nas bit kad dođemo do destinacije.. Što Bog da i srce junačko, Vidimo se na cesti”, poručili su bajkeri prije polaska na put.

U organizaciji Moto kluba Korčula, prva karavana krenula je prije deset godina, a do danas je poprimila razmjere kojima se idejni tvorac i predsjednik Moto kluba Korčula Đani Radovanović nije nadao. Kako javlja dubrovacki.slobodnadalmacija.hr, u samo pet dana, unatoč nepovoljnoj vremenskoj prognozi, veliki broj motorista iz cijele Hrvatske i šire, u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i velikim brojem moto klubova iz cijele regije, prijeći će više od tisuću kilometara kako bi sljedeću subotu sudjelovali u vukovarskoj Koloni sjećanja.

“Ideja o karavani nastala je spontano. Moj prijatelj i ja, bivši branitelji, odlučili smo motorima krenuti na put iz Korčule do Prevlake i onda do Vukovara. Ideju smo putem foruma podijelili s prijateljima bajkerima iz drugih moto klubova diljem Hrvatske ne očekujući veliku zainteresiranost, mislili smo ako ne bude nitko voljan ići s nama-vozit ćemo nas dvoje. Međutim, ideja je potaknula i druge motoriste na sudjelovanje i evo danas, nakon deset godina, u karavani će sudjelovati više od tisuću i pol motorista iz cijele Hrvatske, Slavonije, Istre, Dalmacije pa čak i iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. Bez obzira na kišu i najavljeni snijeg, u čast branitelja i svih onih koji su dali živote za Vukovar i Hrvatsku, odvozit ćemo ove kilometre da njihova žrtva ne padne u zaborav”, objasnio je za spomenuti portal Đani Radovanović koji će ove godine, uz čak 62 motora iz Korčule, u Vukovar stići na svom Harley-Davidsonu.

Karavana će proći kroz Dubrovnik, Ploče, Makarsku, Split, Trilj, Sinj, Knin, Škabrnju, Gračac, Plitvička jezera, Slunj, Karlovac, Turanj, Zagreb, Petrinju, Sisak, Kutinu, Novsku, Lipik, Pakrac, Novu Gradišku, Požegu, Slavonski Brod, Našice, Đakovo, Osijek, Vinkovce te naposljetku Vukovar. Putem će im se pridružiti sve više motorista iz drugih moto-klubova, a pratit će ih i kombiji s potrepštinama. Također, u svakom će gradu motoristi imati organizirane obroke ili prenoćišta, a u kombiju osim hrane i vode za njima putuje i mnoštvo svijeća koje će zapaliti u svim gradovima kroz koje prolaze na spomen-mjestima Domovinskog rata.

U Vukovar će na više od tisuću motora ući otprilike tisuću i pol motorista kako bi sutradan prisustvovali Koloni sjećanja kao najbrojnija organizirana skupina koja se jedno cijelo desetljeće dolazi pokloniti gradu heroju.

Izvor: Dnevno.hr