fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

‘Zadaća je znanstvenika raditi u korist mladih’

Hrvatski suvremeni znanstvenik prof. dr. Ivan Đikić posjetio je ove srijede Biskupijsku klasičnu gimnaziju u Dubrovniku s četvero učenika iz Vukovarske gimnazije.

U kratkom obraćanju, nakon pozdravnog govora ravantelja Klasične gimnazije don Bernarda Pleše, prof. dr. Đikić učenicima je predstavio svoje školarce te im objasnio kako su oni tu u sklopu projekta ‘Znanost za mlade u Vukovaru’ koji ima za cilj popularizaciju znanosti kako bi mladi ostali u Vukovaru. Profesor Đikić u posjeti je Dubrovniku iz još jednog razloga –  on i učenici sudjeluju na Konferenciji o autofagiji koja se održava u Cavtatu te najavio još jednu tribinu 12. listopada u Dubrovniku, o kojoj će biti više riječi uskoro.

– Zadaća je svih, osobito znanstvenika, raditi u korist mladih, kako bismo im omogućili razvijeanje karijere te time i ostanak u Hrvatskoj. Zadaća nam je i razvijati bolji obrazovni sustav koji bi mladima omogućio bavljenje znanošću u smislu bolje budućnosti – kazao je ovaj zanimljivi profesor i dodao kako znanost nije samo rad od 7 do 16, već i iznimno kreativan i važan segment života koji se radi iz ljubavi.

Na tribini 12. listopada prof. dr. Đikić govorit će o znanosti, odnosno o zadovoljstvu, uspjehu i radu u znanosti.

Izvor: Dulist.hr