fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Zaokret – Kristina Ercegović

Kristina Ercegović rođena je 8. veljače 1976. u Zagrebu. Diplomirala je marketing 1998. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i 2008. završila Executive MBA u poslovnoj školi Cotrugli. Završila je 2010. NLP Leadership Akademiju, a 2013. i NLP majstorski te Advanced Program in Business.

Osnovala je Herakleu 2002., prvu agenciju u Hrvatskoj specijaliziranu za mystery shopping u sklopu koje je pokrenula i niz inovativnih projekata poput Mystery shopping dana, zatim dodjelu Nagrade za posvećenost kvaliteti usluge te Heraklea Customer Service Akademiju. Herakleu je prodala u ožujku 2012. Mildu je osnovala 2013. i prodala početkom 2014.

Od 2010. vodi vlastitu tvrtku Zaokret u sklopu koje projektom Business Caféa educira i umrežava male poduzetnike, bila je predavač na Radilica Kontakt Centar Akademiji, piše blog, članke i čest je gost predavač na konferencijama i fakultetskim predavanjima. Aktivna je članica žirija i mentorica na raznim start-up natjecanjima i jedan je od tri mentora u TV emisiji “Snaga volje”. Bila je i članica Hrvatske udruge poslovnih anđela (CRANE) i TEDx govornik 2013.

Uz Veronicu Karlsson koautorica je prve stručne knjige o mystery shoppingu na svijetu, naziva Measuring Management and The Moment of Truth, a sa Sašom Petrom napisala je knjigu – Tajna nestalog kupca. 2013. Napisala je Sam svoj gazda – kako uspjeti u poduzetništvu unatoč svemu i svima.

Dvaput je dobila MSPA Europe PR and Marketing Award, nagradu za najuspješnije promoviranje mystery shoppinga u Europi u 2004. i 2005. godini.

Dobila je CROMINU nagradu za najboljeg menadžera 2007. godine u kategoriji mladi menadžer kao prva žena u toj kategoriji i najmlađi menadžer, a u svibnju 2008. dobila je MSPA Hall of Fame Award, priznanje za uspješno promoviranje mystery shoppinga u Jugoistočnoj Europi. Bila je i nominirana za Ženu godine u organizaciji časopisa Zaposlena 2009. godine. 2014. dobitnica je poslovne nagrade Plava vjeverica koja slavi mikro i male poduzetnike.

Prije pokretanja Heraklee radila je četiri i pol godine u Plivi, od čega godinu dana u Poljskoj i Češkoj.

Više na: www.kristinaercegovic.com