fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Zapaljena baklja Sportskih igara mladih u Istri

Coca-Cola Cup 2014. I Sportske igre mladih započele svoju ovogodišnju priču paljenjem plamena u Umagu. Tijekom travnja i svibnja ovo će natjecanje na trgovima u četrdeset hrvatskih gradova okupiti djecu i mlade, a sve označava uvod u 18 . Sportske igre mladih.

Na Trgu Slobode Umagu paljenjem plamena, na simboličan je način označen početak ovogodišnjih Coca-Cola Cupova i Sportskih igara mladih, a na natjecanju u cageballu te u disciplinama Sportskih igara mladih, graničaru i atletici nastupilo je oko 900 natjecatelja iz osnovnih škola Marije Iline te talijanske škole Galileo Galilei. Plamen koji je krenuo iz Umaga i koji će osim četrdeset gradova Hrvatske ove godine obići dvadeset gradova Bosne i Hercegovine te po prvi put deset gradova Srbije, zapalio je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.

“Čast nam je da je jedna velika manifestacija kao što su Sportske igre mladih i Coca-Cola Cup odabrala baš Istru i baš grad Umag za svoj službeni početak i mi im se kao grad sporta i turizma na tome zahvaljujemo”, rekao je prvi čovjek Umaga.

“Sportske igre mladih ove godine slave svoju punoljetnost – osamnaest godina postojanja i zato smo ove godine postavili ljestvicu na još viši nivo”, rekao je izvršni direktor SIM-a Tihomir Gudić te dodao kako se zbog važne obljetnice ove godine uveo i novi sport – atletiku (utrka na 60 metara) koja je prvi put prezentirana upravo u Umagu.

Tijekom travnja i svibnja Coca–Cola Cup će na trgovima u četrdeset hrvatskih gradova okupiti djecu od 12 do 15 godina kako bi ih animirali za sudjelovanje na 18. Sportskim igrama mladih, a koji će se natjecati u cageballu.

“Coca-Cola u Hrvatskoj dosad je napravila mnogo važnih koraka u promicanju važnosti zdravih stilova života koji uključuju redovnu tjelesnu aktivnost te tako aktivno pridonose borbi protiv rastućih zdravstvenih problema među kojima je svakako pretilost”, poručila je povodom početka Coca-Cola Cupova 2014. Ana Kljajić Balenović, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Coca- Cola Cup i Sportske igre mladih prošle su godine okupile 84.790 sudionika, a ovogodišnji plan je približiti se brojci od 100.000 djece i mladih. Osim atletike, novost na Coca-Cola Cupovima je i izbor najboljeg nogometaša Hrvatske kojeg biraju sami sudionici i koji je već prvog dana izazvao veliki interes. Naime, već prvog dana glasovalo je više od 800 djece, a iako je do proglašenja najpopularnijeg nogometaša preostalo još nekoliko mjeseci, koliko i traju Sportske igre mladih, dva su igrača hrvatske reprezentacije već u velikoj prednosti. Riječ je dakako, o Mandžukiću i Modriću.

Nakon prvog tjedna u kojem Sportske igre mladih borave u Istri, sljedećeg tjedna Coca-Cola Cupovi razveselit će djecu i mlade u Međimurskoj, Zagrebačkoj, Brodsko-posavskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji.

Sportski.net