fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Započele besplatne IT radionice za mlade nezaposlene

Jučer je, u Koprivničkom poduzetniku, započeo tromjesečni besplatni IT Boot Camp, program za mlade nezaposlene osobe koji im omogućava da steknu razne vještine iz područja digitalnih i informacijskih tehnologija te osnove poduzetništva.

Cilj projekta je doprinijeti zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih, žena i mladih do 29 godina na tržištu rada Koprivničko-križevačke županije kroz provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja. Također, cilj je osigurati i učinkovitu provedbu važeće Strategije razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije i održivo funkcioniranje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije.

Polaznike programa IT boot campa na prvom satu pozdravio je gradonačelnik Mišel Jakšić zajedno sa svojom zamjenicom Ksenijom Ostriž te čestitao djelatnicima Koprivničkog poduzetnika na projektu.

U sklopu projekta će se održati 12 tjedana radionica, a mentori dolaze iz uspješnih koprivničkih poduzeća i obrta: Codebox, Pobis, Apea, Kontraliht, Vrhovski.

IT boot camp dio je projekta “Partnerstvo za sve 2” odobren je za financiranje od strane Europske unije u okviru poziva “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III” iz Europskog socijalnog fonda. Projekt traje do 13.11.2020. godine, za što je osigurano 1.999.427 kuna, od čega EU sufinancira 99% iznosa.

Za sudjelovanje u programu još se uvijek stignete prijaviti na linku:  BOOT CAMP

Izvor: Grad Koprivnica