fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Zubčić pobijedio u Japanu! Hrvatska konačno ima prvo mjesto u Svjetskom kupu

Hrvatski skijaš Filip Zubčić ostvario je svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu osvojivši prvo mjesto na veleslalomu održanom u subotu u Yuzawa Naebi u Japanu.

Zubčić je pobijedio nakon sjajne druge vožnje pošto je u prvoj vožnji ostvario 12. rezultat.

Drugi je bio Švicarac Marco Odermatt sa zaostatkom od 0,74 sekunde, dok je treći bio Amerikanac Tommy Ford koji je za Zubčićem zaostao 1,07 sekundi.

Najveći uspjeh karijere, Hrvatska nakon dugo vremena ima skijaša u borbi za mali kristalni globus

Zubčiću je ovo najveći uspjeh karijere nakon drugog mjesta u Adelbodenu ove sezone te četvrtog u Garmischu.

I to nije sve.

Prvi put nakon jako dugo vremena Hrvatska ima skijaša koji je u igri za osvajanje malog kristalnog globusa. Filip je treći u ukupnom poretku veleslaloma sa samo 50 bodova iza Slovenca i velikog prijatelja Žana Kranjeca. Do kraja sezone preostale su tri utrke u toj kategoriji i mali kristalni globus nije nemoguće dohvatiti.

Teški uvjeti na stazi nisu zaustavili Zubčića da odveze drugu vožnju života

Prvi put u karijeri Filip je startao vožnju s visokog 13. mjesta i to na vrlo zahtjevnoj stazi. Uvjeti nisu bili najbolji i to ga ja omelo u prvoj vožnji gdje je napravio dosta veliku pogrešku, ali su zaostatak od sekunde i 58 stotinki i vrijeme 1:18.21 bili dovoljni za 12. mjesto.

A onda je uslijedio najbolji dio. Zubčić je u drugoj vožnji odskijao najbolje u životu. Svaka vrata pogodio je pravovremeno, brzina mu je bila perfektna i kroz ciljna vrata prošao je s velikom prednošću, prvim mjestom i prvim vremenom druge vožnje 1:19.04.

Ni veliki Kristoffersen ga nije uspio skinuti

Posljednjih nekoliko skijaša na utrci imalo je i po nekoliko sekundi zaostatka za našim skijašem. Filip ih je zaista ostavio bez šanse i sa smiješkom to pratio s privremenog postolja. S trona ga nije uspio skinuti ni njegov najveći konkurent Henrik Kristoffersen.

Norvežanin je imao čak sekundu i 58 stotinki prednosti, ali je do kraja izgubio sve i zaostao sekundu i 14 stotinki. Hrvatsko slavlje u Japanu nakon njegove vožnje moglo je početi!

Drugi je završio Marco Odermatt sa zaostatkom od 0.74 stotinke, a treći je bio Amerikanac Tommy Ford (+1.07).

Izvor: Index.hr