fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

10. godišnjica projekta “Hrvatski otočni proizvod” biti će na Lošinju

“Hrvatski otočni proizvod” ove godine obilježava 10. godišnjicu postojanja i veliko nam je zadovoljstvo najaviti promociju ovog projekta koja će se održati 25. i 26. studenoga 2016. u Malom Lošinju.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u okviru ovog projekta otočnim proizvođačima dodjeljuje oznaku “Hrvatski otočni proizvod” kojom potiče sve otočne proizvođače u proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda. Svečanost dodjele oznake održat će se u petak 25. studenoga u 19.00 sati u Hotelu Aurora u Malom Lošinju.

Oznaka se dodjeljuje proizvodima koji su uspješno objedinili tradiciju, istraživački rad, inovaciju i natprosječnu kvalitetu, a pritom udovoljili i brojnim kriterijima izvrsnosti i izvornosti. Projekt ima značajnu turističku, tradicionalnu i gospodarsku vrijednost te pozitivno utječe na razvoj hrvatskih otoka.

U 2016. godini oznaku kvalitete “Hrvatski otočni proizvod” dobilo je 68 otočnih proizvođača za 111 proizvoda i proizvodnih linija, a ukupno je do sada oznaku dobilo 249 otočnih proizvođača za 739 proizvoda i proizvodnih linija s 24 otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi Otok, Rab, Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter, Olib, Kornat, Rava, Silba, Zlarin) i poluotoka Pelješca. Radi se o prehrambenim (vina, rakije, likeri, maslinova ulja, sirevi, slastice, ribe, salatne marinade, džemovi, med), kozmetičkim i odjevnim proizvodima te suvenirima i nematerijalnoj baštini.

Izvor: Portal croenergo.eu (T.M.)