fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Slavonijo, prilike su kod kuće – Izvještaj s 1. Business Caféa u Slavoniji, 7.6.2016.

U utorak 7.6. 2016. po prvi puta održan je Business café Slavonija u Požegi u restoranu Zlatni lug pod znakovitim nazivom „Uspjeti usprkos svemu i svima“. S više od 110 gostiju i velikim interesom svoje priče ispričalo je 5 poduzetnika. Prvi susret vodila je Silvija Podoljak, moderatorica Business Cafea za Istočnu Hrvatsku, iz Požege. Događaj je organizirala Marijana Bošnjak iz Bošnjak company d.o.o. vlasnica licence za Istočnu Hrvatsku.

13411830_1201635583181014_5775839520535012186_o

Uz komentare oduševljena i uobičajene komentare o odličnoj poslovnoj i poticajnoj atmosferi i energiji ono po čemu se 1. Slavonski Business Cafe ističe jest niz poticaja, inspiracije i ljubavi da upravo ovdje u Slavoniji ljudi trebaju ostati jer će uspjeti usprkos svemu i svima, ako preuzmu odgovornost za sebe i počinju stvarati ono u čemu su najbolji.

Kristina Ercegović, idejna začetnica Business Cafea, serijska poduzetnica, autorica niza knjiga oduševila je publiku svojom jednostavnošću i neposrednošću, ali i svojom porukom da je BITNO SLUŠATI SEBE I SKOČITI SA STRAHOM. Uz osmijeh je komentirala da motivacija traje kratko i da ona više voli inspiraciju, a to je onaj osjećaj u sebi koji ti govori da ideš u pravom smjeru. Kao tajnu svog uspjeha uz networking istaknula je da je ZAHVALNOST koja je uvijek vraća na pravi put i daje joj snage za svaki njen dan. Pojasnila je gostima što je networking i dala im savjete kako mogu najbolje iskoristiti svoje druženje na Business Cafeu. Kristina je goste pozvala na Business Cafe u Varaždinu 16.6., u Beogradu 29.6. i Zagrebu 7.7. te podijelila 2 ulaznice za Zagreb i 2 za Beograd te za dvije osobe po sat vremena mentoriranja.

13391551_1201635496514356_4913246587538145119_o

Mara Majstorović, NLP praktičar, direktorica Lotus media d.o.o. istaknula je da je PRESUDNO BITI POZITIVNOG STAVA bez obzira na sve oko nas. A sve što trebamo znati, naučit ćemo putem. Istaknula je da GLAVNE SVOJE SNAGE TREBAMO STAVITI NA EDUKACIJU i iskoristila priliku pozvati sve goste na 5. regionalnu konferenciju gospodarstvenika u Vinkovcima 16.6.2016. Istaknula je da Slavonija ima sve potencijale za uspjeh koje trebamo znati iskoristiti. Mara je podijelila 2 kotizacije gostima, ali i za dvije osobe po sat vremena savjetovanja.

Zrinka Šesto, vlasnica jedine destinacijske menadžment kompanije u Vukovaru koja se bavi receptivnim turizmom, jedina vlasnica broda na rijeci u Hrvatskoj istaknula je da MORAMO BITI SPREMNI NA PROMJENE. Oduševila je goste svojom pričom o tome kako se sa suprugom 2001. vratila u svoj rodni grad i rekla kako NIKAD NE SMIJEMO ODUSTATI jer NEUSPJEH NIJE OPCIJA, UVIJEK POSTOJI IZLAZ. U jednom trenutku njen je suprug Zoran spontano došao do nje i poljubio je u obraz te time pokazao kako je ponosan i izazvao veliki pljesak gostiju. Zrinka je poklonila poduzetnici vožnju brodom Vukovar Waterbus Bajadera, razgled grada Vukovara te knjigu njenog oca Petra Brozovića Pamćenje zaborava.

Goran Rihelj, vlasnik portala hrturizam.hr, bloger na Večernjakovoj blogosferi istaknuo je kako Slavonija ima sve što je potrebno za uspjeh i da SVI TREBAMO BITI ONO ŠTO JESMO – Istrijani, Dalmatinci, Slavonci, Međimurci… i da svatko ima svoje prednosti i posebnost. Naglasio je da PRVO MORAMO POŠTOVATI SEBE, a onda će nas poštovati i drugi ljudi. Istaknuo je da trebamo prodavati to što jesmo i pri tom istaknuo da su Vinkovci najstariji grad u Europi, a Orion najstariji kalendar u Europi te kako to trebamo unovčiti. Rekao je da je danas sve dostupno i kako su greške naš najbolji učitelj, zato ne trebamo bježati od njih već naučiti iz njih i ići dalje.

13403102_1201637189847520_6442887730277517618_o

Thomas Heinz Pandžić, direktor Alles trgovačkog centra, vlasnik imanja Zlatni lug započeo je svoju priču od povratka Njemačke 1973. i da je važno u biznisu VJEROVATI U SEBE i UZDATI SE U SVOJE POTENCIJALE. Istaknuo je da je potreban velik trud i rad te veliko zalaganje te ponekad „više od 24 sata u danu“. Publiku je nasmijao anegdotom o kupnji niza zemljišta za imanje za koju mu supruga, koja, naravno, vodi financije, nije dala dozvolu za kupnju, ali je on usprkos tome kupovao i postigao ovo što danas zajedno imaju. Za sve koji odlaze iz Hrvatske, iz svog iskustva, istakao je da ĆEMO CILJEVE KOJE ZACRTAMO USPJETI OSTVARITI i ne moramo ići vani zarađivati krvavi kruh.

Thomas je podijelio 2 poklon bona tvrtke Alles te 1 noćenje s doručkom u Zlatnom lugu za sljedeći Business Cafe u Varaždinu 16.6. A ovdje smo dodijelili 2 noćenja s doručkom za dvije osobe u Terme Ptuj, zahvaljujući nedavno održanom Business Cafeu u Ljubljani.

Kristina Ercegović na kraju je formalnog duženja zamolila sve da na svoje posjetnice napišu što bi željeli, a u neformalnom dijelu netko drugi je uzeo njihovu karticu i bio zadužen za pomoć toj osobi. U hipu su nestale posjetnice i gosti su se umrežavali i proaktivno tražili kako mogu doprinijeti i pomoći jedni drugima.

13391662_1201637319847507_3497597337310993944_o-800x534

U neformalnom dijelu događaja gosti su mogli kušati sjajne slavonske specijalitete Zlatnog luga. Tvrtka Grbić d.o.o., vlasnice Nives Grbić Lovrić, jedina uljara u Slavoniji sve je goste počastila slanim prženim košticama posluženim na stolovima, a u neformalnom dijelu druženja gosti su kušali njihovo vrhunsko premium bučino ulje i sjajan tvrdi ovčji sir te je sve govornike počastila poklon paketima Grbić.

Predstavili smo i OPG Sokić koji proizvodi razne domaće proizvode u koje je unesen dah ljekovitog bilja i šumskih gljiva i domaću tjesteninu raznih okusa npr. vrganji, kopriva, medvjeđi luk, mrke trubače, čokolade, đumbira, ljute paprike…

Iz Zaprešića nam je došla Petra Hursa Skulić, PHS studio koja je poklonila jedan dizajn obrva metodom threading i našim gošćama ponudila svoja savjetovanja vezana uz uljepšavanje lica i noktiju uz male savjete kako se uljepšati profesionalnim trikovima i istaknuti svoje prednosti.

Poklone naušnice i narukvice s natpisima na glagoljici je podijelila i mlada dizajnerica nakita Rustic Art.

Gosti su osim u inspirativnim pričama gostiju te novim informacijama uživali i u domaćim rakijama i specijalitetu kuće Zlatni lug likeru od vina. Uz odličnu svirku DJ Pavke uživanje na Business Cafeu produžilo se do kasnih noćnih sati.

Medijski pokrovitelj Business Cafe Slavonija je Poljoprivredna TV, hrturizam.hr i samopozitivno.com te regionalni media-marketing.com. Hvala Gama Video Studio na fotografijama.

Od sponzora u Požegi zahvaljujemo Gradu Požegi koji je podržao 1. Business cafe Slavonija i jako smo ponosni na to. Zahvaljujemo Zlatnom lugu, Alles d.o.o., Grbić d.o.o., Croatia osiguranje, Metalijatrans, Auto centar Radić, OPG Sokić, Danubium tours, Pivo Bošnjak, Hotel Art, Vina Bartolović, PHS Studio, Boutique Glamour Požega, Frizerski salon Tanja i Belgrade Workshop zadužen za styling na svim javnim nastupima Kristine Ercegović, osnivačice Business Cafea.

13350236_1201638729847366_1393487881916765866_o

Izvor: www.businesscafe.info