fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Adrenalinski park u Cerni otvara vrata 22. srpnja

CERNA – U petak, 22. srpnja, svoja vrata otvorit će Adrenalinski park u Cerni prema kojemu će ta općina na istoku Hrvatske, smještena između Županje i Vinkovaca, zasigurno postati prepoznatljivo mjesto na turističkoj karti Hrvatske. Otvaranjem parka, prvog takve vrste na području Slavonije, koji će se prostirati na deset jutara površine nedaleko od ceste koja od Cerne vodi do Šiškovaca, obitelj Rimac iz Cerne ostvarit će svoj dugogodišnji san, koji će, kažu, biti kruna njihovog dosadašnjeg rada.

U društvu paunova

U taj je projekt, pojašnjava Mijo Rimac, obitelj uložila oko milijun kuna vlastitih sredstava, a s brojnim i zahtjevnim aktivnostima na gradnji i uređenju parka počeli su još prije nekoliko godina. I sada su konačno u samoj završnici i velikim pripremama za početak rada. A posjetiteljima će nuditi brojne mogućnosti – paintball u prirodi, ljudski stolni nogomet, završavaju se tereni za mali nogomet, odbojku na pijesku… Uređuje se i pozornica za koncerte, među borovima, brezama i drugim drvećem postavit će se bungalovi i šatori, fitness sprave na otvorenome, proradit će i škola jahanja… Posjetiteljima će na raspolaganju biti i pansion s prenoćištem, prostor za svadbene svečanosti, a poseban ugođaj dat će i paunovi koji će slobodno šetati parkom.

Cijeli je prostor ograđen s čak dva kilometra dugom žičanom ogradom, a riješena je i sva potrebna infrastruktura. Park će biti zatvorenog tipa, u koji će zainteresirane grupe posjetitelja moći doći samo po najavi i uz prethodni dogovor, a gostima će se osigurati mir i potpuna privatnost.

Traže se termini

– Radove primičemo kraju, stigla nam je i oprema, maksimalno smo angažirani kako bismo sve posložili i 22. srpnja napokon otvorili vrata i pokazali sve sadržaje koje nudimo našim posjetiteljima. Prostor je zaista prekrasan, priroda je prelijepa i mislim da će kod nas doista uživati. Odlučili smo napraviti nešto kvalitetno, dobro i jedinstveno, i nadam se da smo u tome i uspjeli – kazao je Mijo Rimac.

Dodaje da je turistički angažman njegove obitelji zapravo počeo sasvim slučajno, s privatnim zoološkim vrtom koji su otvorili prije 20-ak godina.

– U taj smo posao krenuli isključivo iz ljubavi, uz veliko odricanje svih nas ukućana koji brinemo o životinjama. A adrenalinski park već je neka druga priča, i on je budućnost. To je riješeno i prostornim planom i na njemu već godinama kontinuirano radimo – pojašnjava Mijo. Uvjeren je da će biti vrlo posjećen i zadovoljno ističe da, iako još nije otvoren, svakodnevno prima pozive zainteresiranih posjetitelja koji se raspituju za određene sadržaje i žele rezervirati termine.

A trud obitelji Rimac i njihov velik doprinos razvoju kontinentalnog turizma prepoznao je i ministar turizma Anton Kliman, koji ih je nedavno i posjetio.

Izvor: www.glas-slavonije.hr | Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ