fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Vukovaru 288.000 kuna za razvoj turizma

Vukovaru je dodijeljeno ukupno 288.000 kuna potpora za razvoj turizma – javili su jučer iz gradske uprave Vukovara. Naime, Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na svojoj je sjednici održanoj 14. srpnja usvojilo prijedlog Odluke o dodjeli potpora projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima u 2016. godini, među kojima je i Vukovar.

Tako su Vukovaru odobrena sredstva za postavljanje stijena za penjanje u iznosu od 50.000 kuna, a privatni smještaj Villa Maria također je u okviru te mjere dobio financijsku potporu u iznosu od 54.000 kuna. Također, na istoj je sjednici usvojen i prijedlog Odluke o dodjeli potpora projektima turističkih zajednica na turistički nerazvijenim područjima u 2016. godini, a na temelju koje je Turistička zajednica Vukovara dobila 44.000 kuna za sljedeće projekte: Edukacija za podizanje standarda i kvalitete usluga nositelja turističke ponude i davatelja usluga, Smeđa signalizacija – izrada projektne dokumentacije, izrada i postavljanje znakova smeđe signalizacije, novih te oštećenih i otuđenih znakova, kao i Trasiranje i označavanje biciklističke dunavske rute EuroVukovar. Usvojen je i prijedlog Odluke o dodjeli potpora događanjima u 2016. godini, pri čemu je 10. Vukovar Film Festivalu dodijeljen iznos od 60.000 kuna. Također, početkom srpnja Ministarstvo turizma donijelo je odluku o odabiru projekta po programu Konkurentnost turističkog gospodarstva, a pritom je tvrtki Panonsko more d.o.o. DMK Danubiumtours dodijeljena potpora u iznosu od 40.000 kuna za razvoj posebnih oblika turizma. OPG-u Denis Zeko, seljačkom domaćinstvu koje pruža ugostiteljske i turističke usluge, također je dodijeljeno 40.000 kuna. S. Butigan

Virovitičko-podravskoj županiji i Viroexpu 95.000 kuna

Turističkoj zajednici Virovitičko-podravske županije prihvaćena su četiri projekta ukupne vrijednosti 75.000 kuna, a Viroexpo je dobio dodatnih 20.000 kuna. Za smeđu signalizaciju dodijeljeno je 25.000 kuna, za Marketing u ruralnom turizmu 10.000 kuna, za “Slavonsko–podravski poliptih” – izradu seta od pet tematskih prospekata o ključnim turističkim proizvodima na području županije 25.000 kuna i za Edukativne radionice o temi razvoja receptura i načina promocije vlastitih i lokalnih gastronomskih proizvoda i usluga, te stvaranje gastroikona područja županije 15.000 kuna. V.G.

Izvor: www.glas-slavonije.hr | Foto: Gordan PANIĆ/ARHIVA