fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

52. Business Cafe u Zagrebu – IZ HRVATSKE ZA SVIJET

Gosti 52. Business Cafea u Zagrebu koji će se održati u četvrtak 16. svibnja .2019. u 19 h u Hotelu Academia su serijski poduzetnici Damir Sabol i Andrija Čolak.

Damir Sabol, poznati je IT poduzetnik. U svojoj 48. godini, uz podršku dva američka investitora, odlučio se na osvajanje globalnog tržišta sa startupom PhotoMath. Njegovi prethodni biznisi uključuju osnivanje Iskon-a (telekoma i portala) kojeg je prodao, potom je pokrenuo Računi.hr koje je također prodao, a danas je fokusiran na PhotoMath, dok u Microblinku ima vlasničku i stratešku ulogu. PhotoMath je edukativna aplikacija koju je skinulo više od 100 milijuna korisnika diljem svijeta. Microblink je visokotehnološka tvrtka koja se bavi istraživanjem i razvojem softverskih proizvoda u području računalnog vida na mobilnim telefonima.

Andrija Čolak pokretač je poznatog hrvatskog branda Surf’n’Fries koji franšizno posluje po cijelom svijetu. O njegovom svjetskom uspjehu govori to da je u Americi, koja je meka fast food franšiza, a pomfrit se može naći na svakom koraku, Andriji Čolaku 2015. uručena nagrada za mlade nade u franšiznom svijetu. Tako je do 35. godine uspio pokoriti Ameriku, a slijedi i Australija, u kojoj je nedavno na poznatoj surferskoj plaži Bondi beach otvoren prvi Surf’n’Fries. Prvu firmu je osnovao sa 21. godina, danas ima 37, živi u Rijeci. Već je uspješno prodao jedan biznis, a uz svjetski poznatu franšizu vodi još dva projekta Kisha, prvi pametni kišobran na svijetu i Porthop, aplikaciju za podupiranje transportnih vezova.

Nakon razgovora s njima goste u publici kao i inače očekuju pokloni sponzora, preporuka knjiga u sklopu Business cafe Čitaj knjigu kluba te networking i NOVO – Ena Rajić, psihologinja i poznata Youtuberica zadužena je za dozu humora i priprema kratku parodiju na start-up i poduzetničku scenu u Hrvatskoj.

Ulaznice po cijeni od 200 kn mogu se nabaviti na https://businesscafe.info/product/52-business-cafe-u-zagrebu-iz-hrvatske-za-svijet/

Dio prihoda od eventa ide udruzi Portal dobrote.

Business Cafe druženja malih poduzetnika organiziraju se devet godina i dosada su održana u 7 zemalja i 25 gradova, više od 20 000 posjetitelja poslušalo je na 300 evenata više od 700 poduzetničkih priča i sklopljeno je više od 30 milijuna eura vrijednosti poslova i investicija, kao i bezbroj prijateljstava i suradnji. Više o cijelom projektu je na www.businesscafe.info