fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Završite tjedan na najbolji mogući način!

Ove nedjelje želim s vama pokušati nešto drugačije. Ove nedjelje želim da sudjelujete sa mnom u kreiranju dobrog osjećaja vlastitim mislima i to putem zahvalnosti.

Piše: Jelena Kuzmić/Samopozitivno.com

Zašto je zahvalnost toliko bitna?

I površnim shvaćanjem zahvalnosti razumijemo da je pozitivna emocija koju je poželjno što više govoriti, pisati, misliti, pjevati… Naposljetku, i jedna od četiri čarobne riječi je „Hvala“. A postoji itekako dobar razlog zašto je u čarobnom društvu. Svima nam je najdublja želja i potreba da se osjećamo dobro, a zahvalnost upravo pruža tu emociju jer se fokusiramo na sve što je dobro u našim životima. Nemoguće je ne osjećati se dobro kad osvijestimo sve blagoslove kojima smo okruženi, sve ljude koji su nam podrška i sve događaje koji nam pomažu da postanemo bolje verzije sebe.

Zato uzmite papir i olovku, mobitel, računalo ili samo svoje misli i osvrnite se oko sebe. Zahvalite se na svakoj sitnici koja vam padne na pamet jer što više zahvaljujete, više ćete primjećivati razloge da budete zahvalni. Idemo iskoristiti ovu nedjelju da si probudimo toplinu oko srce, uskomešamo utrobu leptirićima uzbuđenja i krenemo u novi tjedan potpuno zadovoljni svojim trenutnim životnim situacijama.

Pa krenimo!

Hvala što sam prespavala još jednu bezbolnu, tihu, udobnu i ugodnu noć koja me napunila energijom za novi dan.

Hvala što je vani sunčano, savršene temperature, ni prehladno ni pretoplo.

Hvala što imam pristup neograničenim količinama čiste, pitke vode koju mogu dobiti jednostavnim okretanjem slavine i zadovoljiti sve svoje higijenske i tjelesne potrebe.

Hvala što sam blagoslovljena kontrolom nad količinom i vrstom hrane koju unosim u sebe, hvala što se ne moram brinuti što ću sljedeće pojesti.

Hvala što imam krov nad glavom, hvala što sam na suhom, toplom i sigurnom, hvala što mi je stan pun svježeg zraka i sunca, hvala što je neposredno blizu rijeke da mogu za čas završiti u prirodi, a opet u samom centru da mi je sve na dohvat ruke. Hvala što imam dovoljno prostora za sve svoje stvari, hvala što imam dovoljno namještaja za sve svoje potrebe, hvala što je trenutno u neredu pa ga mogu s užitkom čistiti slušajući inspirativne ljude i knjige.

Hvala što u svakom trenutku u svojoj blizini imam uređaj koji ima pristup internetu s kojim u sekundi mogu doći do željene informacije, naučiti neku novu vještinu, upoznavati različite kulture i običaje ili se jednostavno zabavljati milijunima različitih sadržaja. Hvala što su svi uređaji ispravni i vjerno mi služe u učenju, komunikaciji i obavljanju posla.

Hvala što sam zdrava, jaka, bez ikakvih izazova bolesti ili tjelesnih manjkavosti, hvala što se više ni ne sjećam kako je imati običnu prehladu, hvala što svaki dan mogu bez ikakvih smetnji raditi na oblikovanju svog tijela, samo moram to odlučiti. Hvala što su mi nokti sve snažniji i bolje oblikovani, hvala što mi stoji kratka kosa čije pranje traje puno kraće i ostavlja mi vremena za druge radnje. Hvala što imam zdrave zube kojima mogu bez problema mljeti hranu i lakše probavljati, hvala što vidim, čujem i osjetim svijet oko sebi u punini svim osjetilima.

Hvala što imam žive i dovoljno zdrave roditelje koji mogu još desecima godinama uživati u ovom životu, hvala što u svakom trenutku imam mjesto gdje se mogu vratiti i podršku kojoj se mogu obratiti, hvala što imam mjesto gdje se čuvaju sve moje stare stvari i uspomene, mjesto u kojem mogu dobiti u trenutku sve što mi zatreba. Hvala im što su me doveli dovde, hvala na svemu što su mi dali u bilo kojem obliku tijekom svih ovih godina.

Hvala što imam sestru s kojom sam mogla dijeliti sve životne događaje, izlaske i studentsku sobicu, koja će uvijek najiskrenije reći svoje mišljenje, s kojom ću ismijavati međusobne mane radi lakšeg prihvaćanja. Hvala joj na svoj odjeći, ukrasima, higijenskim proizvodima i ostalim materijalnim dobrima kojima sam se sve ove godine poslužila, što s njezinim pristankom, što bez njega. Hvala joj na svim idejama, spačkama i podršci koju mi pruža.

Hvala što imam partnera s kojim dijelim svakodnevicu, koji je podrška u svemu što mi padne na pamet koliko god iracionalno zvučalo, hvala mu na ogromnoj vjeri u sve što pokušam, hvala mu što trpi i jede moje eksperimente s hranom koje bih ponekad i sama najradije spakirala u smeće, hvala što je bio uz mene u svim mojim mračnijim trenucima. Hvala što imam s nekim graditi život iz početka, hvala što mogu promatrati napredak i ostvarenje želja osobe koja mi je najbliža. Hvala što svako jutro imam koga zagrliti, hvala što mi svojim humorom i veselim brkovima uljepšava svaki dan, hvala što je sve tako opušteno, iskreno i stvarno.

Hvala na svim prijateljima, poznanicima i kolegama koji sudjeluju na bilo koji način u priči mog života, hvala im na svemu što su rekli ili napravili jer su svi oni moji učitelji, pokazuju mi sve što želim i ne želim. Hvala što u svakom trenutku postoje ljudi koji će ostaviti sve što rade i priskočiti mi u pomoć. Hvala na svim onim pristojnim, nasmijanim i dobrim ljudima koji svaki dan čine svijet boljim mjestom. Hvala na svim ljudima koji dijele svoje znanje i spoznaje, koji žele pomoći da svi žive živote vrijedne življenja, hvala na svima koji svoje talente nesebično dijele s ostalima.

Hvala na ovoj krznenoj lopti koja mi trenutno spava na nogama, koja je uvijek u mojoj blizini kao tiha podrška i izvor bezuvjetne ljubavi. U redu, možda je hrana ipak jedan od uvjeta. Hvala na svim trenucima kad me njezino predenje vrati u sadašnji trenutak, kad samo osjetim mekoću krzna i toplinu ljubavi, a od samog pogleda na bijele šapice srce mi se rastopi u lokvicu.

Hvala što je ovaj svijet kreiran baš takav kakav jest, hvala što sam svjesna da je savršen u svakom trenutku postojanja i da je u konačnici s nama svima sve u redu. Hvala što se sve odvija tako brzo jer to ubrzava i moj napredak, a u isto vrijeme čini trenutke mira i tišine neprocjenjivima. Hvala što sam se našla točno na ovom prostoru i u ovom trenutku vremena, nigdje drugdje ni ne želim biti nego ovdje i sada. Hvala što sam naučila uživati u procesu rasta, hvala što svakim danom sve više prihvaćam sebe, hvala što sam sve hrabrija i sposobnija u svoje iskustvo dovesti ugodne osjećaje, ljude i situacije. Hvala na svim znakovima na putu i novim iskustvima koja me vode u drugačije spoznaje, koja mi pokazuju točno zašto sam ovdje.

Hvala što sam blagoslovljena ovim životom i ovim iskustvom koji je samo moj, unikatan i više se nikad u čitavoj povijesti prostora i vremena neće ponoviti baš ovakav kakav je sad.

Hvala što i dalje dišem i živim.

Hvala.