fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Airbnb traži osobu koja će se preseliti u Italiju i živjeti besplatno godinu dana u preuređenoj trokatnici

Sjećate li se kada su vlasti Sambuce prije tri godine odlučile spasiti ovaj sicilijanski grad od nestajanja te ponuditi nekretnine zainteresiranima po cijeni od 1 eura? U te starinske derutne kuće koje su se na tržištu našle po cijeni kave trebalo je uložiti dosta novca i vremena kako bi bile spremne za useljenje.

Trokatnicu u Sambuci tada je kupio i Airbnb.

 
Internetska platforma za najam smještaja u suradnji s talijanskom arhitektonskom tvrtkom Studio Didea u potpunosti ju je renovirala i transformirala koristeći lokalne materijale, a sada je daje jednoj osobi na besplatno korištenje u trajanju do godine dana.

Airbnb je trenutačno u potrazi za idealnim kandidatom koji će se preseliti u Sambucu te besplatno živjeti u ovoj trokatnici sa svojom obitelji, partnerom ili prijateljem te obavljati ulogu domaćina u njihovo ime.

Kuća ima šest soba i dvije kupaonice te će biti dostupna za iznajmljivanje preko Airbnb-a, odnosno bit će dostupni oni dijelovi kuće u kojima neće obitavati domaćin. Domaćin će se pobrinuti za sve eventualne želje gostiju tijekom njihova boravka.

Ne samo da će odabrani kandidat besplatno stanovati u trokatnici već će moći zadržati i sav novac prikupljen od drugih gostiju tijekom njihova boravka. Baš zato bi idealni kandidat bio netko s fleksibilnim karijerom, koja mu dopušta da se preseli na Siciliju.

Odabrana osoba mora biti starija od 18 godina, govoriti engleski jezik (poznavanje talijanskog je dodatni plus) te biti spremna preseliti se i početi s radom 30. lipnja ove godine. Kako se možete prijaviti za posao iz snova, provjerite na ovom linku.

Projekt Kuće za 1 euro je pokrenut kako bi se promovirala kulturna baština, potaknula međunarodna ulaganja i apeliralo na mlađu populaciju da se preseli u ruralna mjesta te im vrati nekadašnji šarm.

Izvor: Punkufer.hr