fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Andabakov luksuzni hotel otvara vrata, u preuređenje uloženo 12 milijuna eura

Prvi neformalni gosti, uglavnom članovi obitelji, prijatelji i djelatnici TUI-ja ovih dana polako stižu u, hotel Jadran u Tučepima u vlasništvu Bluesun hotels and resorts Jake Andabaka u čije je preuređenje tvrtka uložila 12 milijuna eura.

Simbol luksuznog turizma

Objekt još uvijek formalno-pravno nije otvoren pa će prvi pravi gosti, prema neslužbenim najavama, u hotel Jadran početi dolaziti krajem tjedna, čime će svoja vrata napokon otvoriti jedan od najpoznatijih i najelitnijih hotela na Jadranu, uništen i devastiran nakon rata ‘90-ih godina, a nekad ponos i simbol početka luksuznog turizma u Tučepima.

Rekonstrukcijom koju je odradila tvrtka Bluesun, hotel Jadran zasjast će s kategorijom od pet zvjezdica, a sljedećih je pet godina u zakupu TUI-ja, kao prvi hrvatski primjerak TUI blue luksuznog brenda, jednog od svjetski najpoznatijih touroperatora.

Nakon obnove koja je započela prošle godine, hotel ima sve skupa 161 sobu i 12 junior apartmana, a glavni target TUI bluea su internacionalni gosti željni autentičnog iskustva i dobre gastronomije.

“Oduševljeni smo što smo TUI blue portfolio unaprijedili hotelom u Hrvatskoj”, najavio je direktor Artur Gerber.

Hotel Jadran poznat je po svojoj zanimljivoj povijesti.

Nakon Drugog svjetskog rata, 1948. godine, sagradili su ga njemački ratni zarobljenici prema nacrtima arhitekta Branka Bona, i to kao odmaralište za jugoslavensku tajnu policiju pa je tako u slavnom Jadranu nekad boravila uglavnom vrhuška jugoslavenske politike.

Proširenje kapaciteta

Posljednje goste prije Domovinskog rata Jadran je primio 1989. godine, potom su u njemu boravili prognanici i izbjeglice, kasnije je devastiran, nakon čega ga je kupio poduzetnik Jako Andabak, pa prodao ruskim investitorima koji međutim godinama ništa nisu napravili. No, potom ga je Andabak od njih opet kupio. Planirao je proširivati kapacitete i graditi aneks, ali je na kraju hotel ipak rekonstruiran u svom originalnom obliku, i to prema projektu splitske arhitektice Lee Aviani.

Bit će to prvi hotel ovako visoke kategorije tvrtke Bluesun.