fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

B2B susreti poduzetnica Hrvatske u Zagrebu: Samo uz međusobnu potporu i uvažavanje rezultati koje želimo neće izostati

Zagreb je po drugi puta u dvije godine bio domaćin B2B susreta poduzetnica Hrvatske, na kojima se okupilo upravo onoliko sudionica i sudionika koliko dopuštaju epidemiološke mjere. Mjesto susreta bio je ZICER (Zagrebački inovacijski centar), a „krivac za sve“ već uobičajeno kada je okupljanje žena na realnom tržištu u pitanju – Centar poduzetnica na čelu s direktoricom Zrinkom Peharec.

Ovo okupljanje koji su mnogi dočekali s radošću ne samo radi ljetne stanke, nego i izostanka velikog broja poslovnih događanja uslijed korone, bilo je prožeto samo jednom temom – kako kvalitetno iznaći rješenja za poduzetništvo u postpandemijskom razdoblju.

B2B susreti koje je Centar organizirao, uz generalno pokroviteljstvo dugogodišnjeg partnera Zaklade Konrad Adenaure, uvelike su pomogli i kroz svoje nesebične donacije kako bi cijeli događaj bio besplatan za krajnje koristnike i zlatni sponzori: Bernarda kreveti i madraci, Bernarda pansion i restoran, Jadro Mel Križevci i Valores, kao i brončani sponzori: IPS Konzalting, Croteh, Iscjeljujuće ruke Nives Krivačić, Zlo i naopako, ProknjižiMe.

Drugu godinu za redom Centar poduzetnica organizira B2B susrete poduzetnica Hrvatske u Zagrebu. Do sada smo ovakve događaje održali već u Poreču, Gospići u Varaždinskim Toplicama, te nastavljamo do kraja godine s još tri B2B susreta. S obzirom na cjelokupnu situaciju B2B je ipak dokazao da poduzetnički duh ne miruje i da je našim članicama, ali i sveukupnoj poduzetničkoj javnosti potrebno osigurati poslovne sadržaje ovoga tipa – izjavila je Zrinka Peharec.

Predavanja predavača pristiglih iz cijele Hrvatske te Slovenije bila su prožeta pozivima na inovativnost, discipliniran i naporan rad, predanost klijentima i udovoljavanje njihovim potrebama na pravi način, kao i pozornost prema zdravlju čime osiguravamo glavne preduvjete ne samo za preživljavanje poduzetništva, nego i njegovu uspješnost u ovim izazovnim vremenima.

„Novopečena“ poduzetnica Nives Krivačić, koja je u najvećoj korona krizi otvorila „Iscjeljujuće ruke“, obrt za rekonektivno iscjeljivanje, održala je predavanje o važnosti usklađivanja poslovnih obaveza s našim zdravstvenim (ne)mogućnostima.

Bavim se rekonekcijom koji je jedan oblik energetskog iscjeljivanja i koji nam pomaže da se vratimo čim prije u uobičajeno zdravstveno stanje, pronađemo balans, mir, usklađenost sa sobom. B2B susreti su mi donijeli puno druženja s dragim ljudima, istomišljenicima, donijeli su i nekoliko poslovnih suradnji, predstavila sam se sudionicama i sudionicima sa svojom djelatnošću, što mislim da je i te kako potrebno i poželjno u ovim izazovnim vremenima. Sve u svemu jedan ugodno proveden dan i ovo su mi peti po redu B2B susreti koje sam provela s Centrom poduzetnica – ocijenila je Nives Krivačić

Međunarodni karakter B2B susreta osiguravaju brojne gošće i gosti iz Slovenije, dio kojih su sa svojim pozitivnim poslovnim primjerima sudjelovali i u predavačkom dijelu programa. Iz Ljubljane na zagrebačke susrete poduzetnica Hrvatske stigla je i Irena Linasi Rogač, direktorica tvrtke Tim Valores d.o.o.

Ja imam 27 godina iskustva u poduzetništvu, a usmjerena sam na financije, točnije trgovinu plemenitim metalima i sretna sam što sam to imala priliku predstaviti sudionicama i sudionicima B2B susreta, ali i svima onima koji će se tek odazvati na ovu prekrasnu inicijativu Centra poduzetnica. Ovdje sam pronašla način za prezentaciju mojih aktivnosti, volim upoznavati nove ljude, pričati s njima, te se uvijek nešto „izrodi“ i dogodi i po poslovne susrete. S Centrom poduzetnica radim cijeli niz godina i moram priznati da je riječ o odličnoj suradnji te neka se samo nastavi tako i dalje – smatra Irena Linasi Rogač, direktorica tvrtke Tim Valores d.o.o. iz Ljubljane.

Na zagrebačkom B2B susretu predstavio se i inovator iz Kutine, iznimno talentirani i uspješni poduzetnik Stjepan Sviben, koji je svoju priliku za tržišni proboj vidio (i zgrabio) upravo kroz korona krizu.

Već dulje vrijeme surađujem s Centrom poduzetnica, te sam prvi „muški“ član ove hvale vrijedne organizacije koji mi je ove godine dodijelila i vrlo laskavu titulu „Najpoduzetnika Hrvatske“. Zadovoljan suradnjom koja je uvelike unaprijedila moj marketing, plasman proizvoda, prepoznatljivost na domaćem i inozemnom tržištu, rado sam se odazvao i ovom događanju, koje nije prvo u mom poslovnom portfelju suradnje s Centrom, a s ciljem pokazati kako je kriza odlična prilika, što pokazuje primjer i mog poslovnog uspjeha. Imam puno koristi od B2B susreta, a oni su odlična prilika za pokazati svijetu što radimo, što nudimo, te naravno u prvom redu doći do novih poslovnih prilika što je meni višestruko krenulo za rukom upravo na B2B susretima – riječi su poduzetnika i inovatora Stjepana Svibena (60) iz Kutine, vlasnika i direktora tvrtke VEMAMEDIA d.o.o.

Na zagrebačkim B2B susretima kao predavačica sudjelovala je i Mirela Relković, poduzetnica iz Nove Gradiške, vlasnica tvrtke Kontoar d.o.o. usmjerene u svom poslovanju na računovodstvo i knjigovodstvo.

U poduzetništvu sam trideset godina, naslijedila sam je od roditelja, od kojih sam nakon umirovljenja preuzela posao i mogu reći da smo se razvili da imamo danas stotinjak klijenata. Ovih dana se pripremamo za preseljenje u nove poslovne prostore, a sve to predstavila sam i na B2B susretima. Dočekalo me je obilje pozitivne energije kojom su uvijek prožeti B2B susreti, ali i puno druženja, umrežavanja, mogućnosti za osobno i poslovno predstavljanje. Čula sam puno inspirativnih priča u poduzetništvu, odlazim puna elana za nove poslovne pobjede i kad god mogu rado dolazim na ovakve inicijative – iznijela je svoje dojmove B2B susretima novogradiška poduzetnica Mirela Relković.

B2B susreti nastavljaju dalje – ovog puta druženjem u Poreču koncem listopada ove godine.